2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

A közvetítő

Következik:

A közvetítő 11:25

Színes

Újabb aszteroida közelít a Föld felé

Nem kell azonban aggódni, az űrszikla biztonságos távolságban halad el bolygónk mellett.

  • Újabb aszteroida közelít a Föld felé

A 2013 BO76 nevű kisbolygót 2013. január 17-én fedezték fel, becsült mérete valahol 182 és 457 méter között van, így mintegy háromszor akkora lehet, mint a híres London Eye. – adta hírül a Daily Star.

Az aszteroida március 24-én, csütörtökön lesz legközelebb a Földhöz. Ez mintegy 4,8 millió kilométeres távolságot jelent, vagyis elég messze lesz tőlünk ahhoz, hogy ne jelentsen közvetlen veszélyt planétánkra.

A NASA számításai szerint azonban még az űrszikla a legkisebb becsült méretével is óriási pusztítást végezne, hogyha becsapódna. Ezért is szerepel a szervezet potenciálisan veszélyes aszteroidák listáján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!