2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Színes

Új kihívás: Balaton-fröccs a nyakba

Jeges víz helyett Balaton-fröccs-kihívással kezdték meg a szüretnyitót a Balatoni Kör tagjai. Az északi és déli parti borászokból és vendéglátókból álló társaság együtt szüretelt, a szőlőt közösen préselték le, a jövőben pedig közös bort is készítenek, amelyet majd a Balaton boraként vezetnek be.

Vitorlással érkeztek az északi parti borászok Balatonboglárra. Az idei szüretnyitót rendkívüli akcióval kezdték: a Balatoni Kör egyik tagja ugyanis jeges vödrös kihívást kapott, amelyre társaival együtt válaszolt. Puttonyokkal és dézsákkal vizet merítettek a Balatonból, és azzal öntötték nyakon egymást. Az akciót Balaton-fröccs-kihívásnak nevezték el. Az eredeti, az Egyesült Államokból elindult kihívás adakozással jár, ezért a borászok úgy döntöttek, hogy ők a vízimentőket támogatják.

A szüretnyitó a megszokott helyen, a szőlőhegyen folytatódott. Az északi és a déli parti borászok közösen szedték az éppen érő sárga muskotályt.

„Fontosnak éreztük, hogy ne konkurensként mutatkozzunk, nem is vagyunk azok, barátok vagyunk gyakorlatilag, és támogatjuk is egymást a munkában” – nyilatkozta Kardos Gábor a Balatoni Kör elnöke.

A sok csapadék miatt idén nem lesznek erősek a borok. „Picit túl sok is volt a csapadék, kicsit kevesebbel is bőven megelégedett volna a szőlő. Egyelőre szépek a szőlők, rendben vannak, szárazság és napsütés kellene, és akkor egészen szép évjárat is válhat belőle” – elemzett Laposa Bence borász.

A leszedett muskotályt a kikötőben préselték. A Balatoni Kör tagjai úgy tervezik, idén közös bort is készítenek. A Balaton bora olaszrizling lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!