2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Színes

Továbbra is csaknem kétszer annyi a férfi szereplő az amerikai kasszasikerekben, mint a nő

Csaknem kétszer annyi volt a férfi szereplő 2021-ben a száz legnagyobb bevételű amerikai filmben, mint a nő - állapította meg egy kedden publikált tanulmány.

  • Továbbra is csaknem kétszer annyi a férfi szereplő az amerikai kasszasikerekben, mint a nő

Tavaly a száz toplistás filmben a fontos szerepek 35 százalékát alakították nők, ami három százalékkal rosszabb, mint 2020-ban, amikor 38 százalékos volt ez az arány. 2019-ben a főbb szerepek 37 százalékát játszották nők. Az It's a Man's (Celluloid) World, Even in a Pandemic Year: Portrayals of Female Characters in the Top U.S. Films of 2021 (Ez a férfiak (celluloid) világa még egy pandémiás évben is: női karakterek megjelenése 2021 legnézettebb amerikai filmjeiben) című tanulmányt a San Diegó-i Egyetem nők televíziós és filmes megjelenéseit vizsgáló központja készítette.

Eredményeik szerint a nők az összes beszélő szerep 34 százalékát alakították, ami 2 százalékos csökkenés a 2020-as 36 százalékhoz képest, de megegyezik a 2019-es aránnyal. A tanulmányhoz több mint 3100 szereplő megjelenését elemezték tartalmi szempontból. A filmek mindössze hét százalékában volt több női, mint férfi szereplő, és a filmek nyolc százalékában szerepeltek egyenlő számban női és férfi karakterek. A fekete nők aránya a főszerepekben a 2020-as 13,2 százalékról 16,4 százalékra nőtt 2021-ben. A latin-amerikai főszereplők aránya megduplázódott: a 2020-as 5,7 százalékról 2021-re 12,8 százalékra emelkedett.

Az ázsiai és ázsiai-amerikai női főszereplők aránya a 2020-as 5,7 százalékról egy év alatt csaknem duplájára, 10 százalékra nőtt. A női szereplők fiatalabbak voltak, mint a férfiak, és nagyobb valószínűséggel rendelkeztek ismert családi állapottal, míg a férfi szereplők nagyobb valószínűséggel rendelkeztek azonosítható foglalkozással, mint a nők. A tanulmány szerint a legalább egy női rendezővel és/vagy íróval rendelkező filmekben nagyobb valószínűséggel kaptak főszerepet nők, illetve jelentek meg beszélő szereplőként.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Ismét lecsap a Balatoni Retro Láz a Plázson

Ismét lecsap a Balatoni Retro Láz a Plázson

A Plázson augusztusban is sorjáznak a jobbnál-jobb bulik: ezen a pénteken a Delta koncertezik a Balaton nagyszínpadán, másnap pedig ismét lecsap a Balatoni Retro Láz, de útjára indul szombaton a partyhajó is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!