2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Színes

Tovább folytatódik a szép idő, nem tagadja meg magát a nyarunk

Kedden és szerdán is gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor kedden délután az északi megyesávban, szerdán pedig az északkeleti megyékben elvétve futó zápor esetleg előfordulhat, sőt szerda késő este a nyugati határvidékre is besodródhat Ausztria felől egy-egy zápor, netán zivatar. Az északnyugati szelet napközben élénk, az ország középső harmadában szerdán olykor erős széllökések kísérik.

  • Tovább folytatódik a szép idő, nem tagadja meg magát a nyarunk

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul, ennél az északi völgyekben és az Alföld hidegre érzékeny helyein azonban néhány fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 30 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens legnagyobb részének időjárását egy többközéppontú ciklon alakítja. Egészen délen is több fokkal hűvösebb az idő a megszokottnál, ennek megfelelően csak a mediterrán partvidéken - és ott sem mindenütt - emelkedik kevéssel 30 fok fölé délutánra a hőmérséklet. Csak Spanyolország déli felén mérnek 35, 37 fokos maximumokat. Nyugat-Európa fölé ugyanakkor anticiklon nyúlik be az Atlanti-óceán felől, így a kontinens nyugati és középső területein napos, csapadékmentes idő jellemző.

Érdemibb csapadékot az Olaszország felett örvénylő sekély ciklon területéről jelentenek záporok, zivatarok formájában, valamint a Balti-tenger feletti ciklonnak köszönhetően abban a térségben többfelé hullik nagyobb mennyiségű eső. Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában számottevő változás nem várható, marad az alapvetően napos, jórészt száraz idő.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!