2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:10

Színes

Tömeges halpusztulás történt a Titkos-tóban, az ivadékok szenvednek

Egyik napról a másikra tűnt el a víz a pilisszántói Titkos-tóból. A vízhiány miatt elkezdtek pusztulni a halak, az életben maradt ivadékok pár négyzetméteres területre szorultak.

  • Tömeges halpusztulás történt a Titkos-tóban, az ivadékok szenvednek

Szinte teljesen eltűnt a víz a pilisszántói Titkos-tóból – olvasható egy Facebook-bejegyzésben, amelyet a 24.hu vett észre. 

A tenyérnyi csoda, a pilisi Titkos-tó két festői település, Pilisszántó és Pilisvörösvár határában fekszik. A csodálatos erdei környezetben a helyiek szeretnek megpihenni, kikapcsolódni. Így van ezzel Czirják Attila is, aki fotókkal illusztrált bejegyzésében szárazra került, tátott szájú halak százairól tudósított.

Annyit lehet tudni, hogy két hete a tavacska egy részében még víz csillogott. A napokban többször esett az erdős területen, ezért is érthetetlen, hogyan tűnhetett el egyik napról a másikra a víz a mederből.

„Halak százai elpusztulva. A tó a hozzá vezető bejárattal ellentétes részén még körülbelül 5-10 centimétere vízben vagy inkább pocsolyában mintegy 4-6 négyzetméternyi területen halivadékok százaitól szinte pezseg, forr a víz! Elképesztő, szomorú látvány! Valamit tenni kéne!” – írta a nyilvános Pilisszántó Facebook-posztban Czirják Attila.

A helyiek arra gyanakodnak, hogy a környéken egyre élénkebb bányászati tevékenységnek, vagy a karsztvízkutaknak köszönhető a drámai helyzet. 

A végeredményt elnézve csak remélni lehet, hogy valamilyen módon, akár az önkéntes tűzoltók segítségével sikerül némi vizet visszapótolni a repedezett tómederbe – fogalmaz cikkében a 24.hu. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!