2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Tömeges halpusztulás történt a Titkos-tóban, az ivadékok szenvednek

Egyik napról a másikra tűnt el a víz a pilisszántói Titkos-tóból. A vízhiány miatt elkezdtek pusztulni a halak, az életben maradt ivadékok pár négyzetméteres területre szorultak.

  • Tömeges halpusztulás történt a Titkos-tóban, az ivadékok szenvednek

Szinte teljesen eltűnt a víz a pilisszántói Titkos-tóból – olvasható egy Facebook-bejegyzésben, amelyet a 24.hu vett észre. 

A tenyérnyi csoda, a pilisi Titkos-tó két festői település, Pilisszántó és Pilisvörösvár határában fekszik. A csodálatos erdei környezetben a helyiek szeretnek megpihenni, kikapcsolódni. Így van ezzel Czirják Attila is, aki fotókkal illusztrált bejegyzésében szárazra került, tátott szájú halak százairól tudósított.

Annyit lehet tudni, hogy két hete a tavacska egy részében még víz csillogott. A napokban többször esett az erdős területen, ezért is érthetetlen, hogyan tűnhetett el egyik napról a másikra a víz a mederből.

„Halak százai elpusztulva. A tó a hozzá vezető bejárattal ellentétes részén még körülbelül 5-10 centimétere vízben vagy inkább pocsolyában mintegy 4-6 négyzetméternyi területen halivadékok százaitól szinte pezseg, forr a víz! Elképesztő, szomorú látvány! Valamit tenni kéne!” – írta a nyilvános Pilisszántó Facebook-posztban Czirják Attila.

A helyiek arra gyanakodnak, hogy a környéken egyre élénkebb bányászati tevékenységnek, vagy a karsztvízkutaknak köszönhető a drámai helyzet. 

A végeredményt elnézve csak remélni lehet, hogy valamilyen módon, akár az önkéntes tűzoltók segítségével sikerül némi vizet visszapótolni a repedezett tómederbe – fogalmaz cikkében a 24.hu. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!