2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

Több mint négymilliárd dollár jótékony célra

Több mint négymilliárd dollárt adományozott idén segélyalapoknak és élelmiszerbankoknak MacKenzie Scott, az Amazon.com alapítójának volt felesége.

  • Több mint négymilliárd dollár jótékony célra

Scott az elmúlt négy hónapban támogatta a jótékonysági szervezeteket 4 158 500 milliárd dollárral (1212 milliárd forinttal). Mint keddi blogbejegyzésében (https://bit.ly/2WgFvCX) magyarázta, az adományokkal a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került amerikaiakon akar segíteni, azoknak szeretne közvetlen támogatást nyújtani, akik a pandémia gazdasági hatásai miatt szorulnak rá.

Az adományokat az Egyesült Államok ötven állama, Puerto Rico és Washington D. C. 384 jótékonysági szervezete kapta, köztük élelmiszerbankok, rendkívüli segélyalapok és a legkiszolgáltatottabbakat támogató szervezetek.

Scott közleménye szerint az adományok között olyan összegek is szerepelnek, amelyek hosszú távon akarnak változtatni a rendszerszintű egyenlőtlenségeken, például adósságrendezést szolgálnak, jogi védelmet nyújtanak vagy foglalkoztatási képzéseket finanszíroznak.

Scott júliusban elmondta, hogy tavaly 1,7 milliárd dollárt (495 milliárd forintot) adományozott a faji egyenlőséggel, az LMBT-jogokkal, a közegészségüggyel és a klímaváltoztással kapcsolatos ügyekre.

Scott, aki tavaly vált el Jeff Bezostól, a világ leggazdagabb emberétől, a válás után csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek aláírói vállalják, hogy vagyonuk nagyobb részét jótékony célokra adományozzák. Scottnak 4 százalékos részesedése van az Amazon.comban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke most a szurkolók körében fotóztatja magát, azt mutatva, hogy ő nem a VIP-páholyok világában érzi jól magát. A valóság azonban az, hogy Magyar korábbi életét VIP-páholyokban és az annál is drágább skyboxokban töltötte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Péntektől vasárnapig vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek várják a családokat reggel 10-től este 6-ig a Generali Gyerek Szigeten.
Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!