2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tevecsikó született a miskolci állatkertben

Hír TV

2018. március 30., péntek 22:47, frissítve: szombat 11:39

Tevecsikó született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Még március elején jött a világra, de születése után visszatértek a fagyok, így a gondozók csak most engedték a szabadba. Neve még nincs, azt később a közönség választhatja ki.

Egyre magabiztosabban lépked, de még nem távolodik messzire anyjától a miskolci vadaspark újszülött tevéje. Anyja tizenhárom hónapos vemhesség után március 8-án hozta világra.

„Egészen jó idő volt a születésekor, de utána két-három nappal visszajöttek a fagyok és a havas időszak, s nagy  hidegek voltak. Úgyhogy az első egy-két hét bizonyos értelemben izgalommal telt el, hogy nehogy probléma legyen. De már huszonkettedik napja él, és egészséges, jól fejlődik, a mamája jól gondozza” – mondta Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark igazgatója.

A tevecsikó anyjának, Líviának a mostani a hatodik utódja, apja, Kalifa pedig sokáig az egyedüli nemzőképes csődör volt Magyarországon. Az állatkertekben nem ritkaság, hogy teve születik, a látogatók azonban minden alkalommal örülnek az új jövevénynek.

„Mi igazából most azért jöttünk ki konkrétan, hogy megnézzük a kicsit, és hát nagyon örülünk neki, mert ez egy különlegessége lesz biztos itt a vadasparknak” – véli Majoros Virág.

A kis teve most még csak anyatejet fogyaszt, pár hónap után térhet rá a szilárd táplálékra. Egyelőre a nemét sem tudták teljes bizonyossággal megállapítani, így a névadással is várnak a gondozók. Az ötleteket később egy internetes szavazáson várják a közönségtől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!