2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

„TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! 2021

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

  • „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! 2021

2020-ban a pandémia miatt sajnálatos módon elmaradt, de 2019-ben közel negyedmillió ember vett részt az országos akcióban, 3240 helyszínen, és közel 2400 tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze Magyarország egyes közterületeiről. Közel 1100 oktatási intézmény tanulói és munkatársai vettek részt a szemétszedésben, és a legtöbb önkéntest megmozgató akciók is az oktatási intézmények közül kerültek ki. Ezen kívül 800 civilszervezet, 600 államigazgatási szerv és 600 magánkezdeményezés keretében gyűjtötték az önkéntesek a hulladékot.

Idén kilencedik alkalommal, 2021. október 18-24. között, szerte az országban „nagytakaríthatnak” majd a TeSzedd! önkéntesei.

A regisztrációs időszak szeptember 2021. szeptember 20-án kezdődött és október 10-én 18:00 óráig tart a https://regisztracio.szelektalok.hu/ oldalon, amelyre e-mail címükkel vagy a Facebook profiljukkal is regisztrálhatnak.

Az akció nagyszerű lehetőséget biztosít a résztvevők számára az illegális hulladékkal szennyezett területeknek a megtisztítására, ugyanis az összegyűjtött hulladékok szállítási költségeit, valamint a hulladék összegyűjtéséhez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötöző) biztosítását is az ITM vállalja.

A TeSzedd! akcióban való részvétel lehetőséget ad az iskolák számára a környezetvédelmi irányú közösségi szolgálat megszervezésére, ezzel együtt a középiskolás diákoknak a kötelező közösségi szolgálatuk részbeni teljesítésére. Emellett közösségi élményt is ad: a családok bevonásával nemcsak a családon belüli, hanem az iskola és a családok közötti kapcsolatok építésére is jó lehetőség. Közös érdekünk a tiszta jövő!”

Forrás: Szelektalok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!