2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Színes

Természetvédelmi területen lévő állatok menekülhetnek el, vagy pusztulhatnak el a Mártélyi Kavalkád miatt

Egy természetvédő- és barát olvasó adott hangot aggodalmának a 3 napos Mártélyi Kavalkád miatt: eddig kint, a gáton kívül rendezték az eseményt még hosszú hosszú évekkel ezelőtt, most védett területre vitték be azt, közvetlenül a vízpart közelébe, és félő, hogy a hatalmas hanghatás miatt sok állat elmenekül vagy fiókáik elpusztulnak.

  • Természetvédelmi területen lévő állatok menekülhetnek el, vagy pusztulhatnak el a Mártélyi Kavalkád miatt

“Mártély természetvédelmi terület, van itt kárókatona, gémek, nagy kócsagok, vidrák, vadmacskák és baglyok is többek között. Van olyan madár közülük, amelyik a fákra fészkel, van, amelyik vízifészket készít. Fiókáik éppen az etetés és a röptetés időszakában vannak, most lenne csak igazán nagy nyugalomra szükségük ahhoz, hogy tovább fejlődjenek. Ennek ellenére egy hatalmas hanghatással és várhatóan óriási tömeggel járó kavalkádot szerveztek a mártélyi természetvédelmi terület leges-legközepére. Ez hatalmas aggodalomra ad okot, az anyamadarak elmenekülhetnek, a fiókák elpusztulhatnak” – adott hangot aggodalmának egy természetvédő- és barát olvasónk.

Hozzátette, nem a kavalkáddal van a gond, hanem a kivitelezéssel. Míg régen úgy rendezték, hogy védjék ezt az övezetet – nem véletlenül természetvédelmi terület -, addig ma ezzel nem foglalkoznak, és nem a gáton kívül, hanem azon belül tartják meg a hatalmas zajhatással járó eseményt.

Olvasónk még kiemelte, a Kiskunsági Nemzeti Parkot sem érti, hogyan adhatott erre engedélyt, és az tudvalevő, hogy ez a körzet a vásárhelyi önkormányzat tulajdona, ily’módon nem kell terület bérlést sem fizetni, de az már igencsak aggályos, hogy emiatt állatok kényszerülnek menekülésre, vagy csemetéik elpusztulnak esetleg.

“Nem értem hogy ha a háznál lévő kutyákat óvjuk a tűzijáték zajától, akkor ezeket a vadon élőállatokat, természetvédelmi környezetben, akiknek csak egy menekülési lehetőségük van, miért nem!” – tette hozzá olvasónk.

Promenade24

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!