2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Természetvédelmi területen lévő állatok menekülhetnek el, vagy pusztulhatnak el a Mártélyi Kavalkád miatt

Egy természetvédő- és barát olvasó adott hangot aggodalmának a 3 napos Mártélyi Kavalkád miatt: eddig kint, a gáton kívül rendezték az eseményt még hosszú hosszú évekkel ezelőtt, most védett területre vitték be azt, közvetlenül a vízpart közelébe, és félő, hogy a hatalmas hanghatás miatt sok állat elmenekül vagy fiókáik elpusztulnak.

  • Természetvédelmi területen lévő állatok menekülhetnek el, vagy pusztulhatnak el a Mártélyi Kavalkád miatt

“Mártély természetvédelmi terület, van itt kárókatona, gémek, nagy kócsagok, vidrák, vadmacskák és baglyok is többek között. Van olyan madár közülük, amelyik a fákra fészkel, van, amelyik vízifészket készít. Fiókáik éppen az etetés és a röptetés időszakában vannak, most lenne csak igazán nagy nyugalomra szükségük ahhoz, hogy tovább fejlődjenek. Ennek ellenére egy hatalmas hanghatással és várhatóan óriási tömeggel járó kavalkádot szerveztek a mártélyi természetvédelmi terület leges-legközepére. Ez hatalmas aggodalomra ad okot, az anyamadarak elmenekülhetnek, a fiókák elpusztulhatnak” – adott hangot aggodalmának egy természetvédő- és barát olvasónk.

Hozzátette, nem a kavalkáddal van a gond, hanem a kivitelezéssel. Míg régen úgy rendezték, hogy védjék ezt az övezetet – nem véletlenül természetvédelmi terület -, addig ma ezzel nem foglalkoznak, és nem a gáton kívül, hanem azon belül tartják meg a hatalmas zajhatással járó eseményt.

Olvasónk még kiemelte, a Kiskunsági Nemzeti Parkot sem érti, hogyan adhatott erre engedélyt, és az tudvalevő, hogy ez a körzet a vásárhelyi önkormányzat tulajdona, ily’módon nem kell terület bérlést sem fizetni, de az már igencsak aggályos, hogy emiatt állatok kényszerülnek menekülésre, vagy csemetéik elpusztulnak esetleg.

“Nem értem hogy ha a háznál lévő kutyákat óvjuk a tűzijáték zajától, akkor ezeket a vadon élőállatokat, természetvédelmi környezetben, akiknek csak egy menekülési lehetőségük van, miért nem!” – tette hozzá olvasónk.

Promenade24

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!