2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Tarolt az Emmyn a szolgálólány

2017. szeptember 18., hétfő 10:42

Donald Trump volt fehér házi szóvivője is felbukkant a hollywoodi Emmy-díjátadón, ahol az amerikai filmes és tévés szakma legjobbjai többször is az elnökön élcelődtek. A legjobb vígjátéksorozat díját egy képzeletbeli női elnök története kapta, de tarolt Nicole Kidman nagy visszatérése és A szolgálólány meséje is – utóbbi az első Emmy-győztes sorozat, amelyet nem tévében, hanem streamszolgáltatáson keresztül lehetett nézni.

„Ez a legnagyobb közönség, amely valaha is nézte az Emmy-díjátadót; személyesen és világszerte egyaránt” – Sean Spicer, Donald Trump egykori szóvivőjének beugrása volt a legnagyobb meglepetés az idei Emmy tévés díjátadó gálán, amelyet egy Trumpot kifigurázó blokkal nyitott meg a házigazda, Stephen Colbert.

„Ha őszinték akarunk lenni magunkkal, márpedig művészként ez kötelességünk, tudjuk, hogy a tavalyi év legnagyobb tévésztárja Donald Trump volt. Lehet, hogy ennek ti nem örültök, de bizony ő volt az. És minden műsorra hatással volt, köztük az Amerikai Horror Storyra is. És mind tudjuk, hogy az Emmy-díj sokat jelent Donald Trumpnak, hiszen többször is jelölték őt a Gyakornokért, de sosem nyert. Miért nem adtatok neki Emmyt? Mondok nektek valamit. Ha megkapta volna az Emmyt, nem indult volna az elnökválasztáson. Úgyhogy ez a ti hibátok” – mondta a gála házigazdája.

Az este egyik legnagyobb nyertese éppen az a politikai szatíra volt, amely egy női politikus fehér házi kalandjait mutatja be – Az alelnök (Veep) a legjobb sorozat és a legjobb női főszereplő díját is hazavihette a vígjáték kategóriában.

„Nagyszerű befejező szezont forgatunk éppen, sok meglepetéssel a mesés forgatókönyvíróinktól. Volt egy teljes történetszál az elnök elleni bizalmatlansági indítványról, de aztán lemondtunk róla, mert féltünk, hogy a valóságban hamarabb megtörténik” – mondta a sorozat főszereplője, Julia Loius-Dreyfus.

A drámasorozatok közt A szolgálólány meséje tarolt. Az alternatív amerikai jövőben játszódó történet egy keresztény vallási diktatúra mindennapjait mutatja be, a disztópia első évada a legjobb drámasorozat, rendezés és női főszereplő díját is megkapta – ez pedig történelmi siker a gyártó Hulunak, amely első streamszolgálatóként nyert a hagyományos tévés mezőnyben.

A minisorozatok kategóriájában pedig az HBO-s Hatalmas kis hazugságok vitt mindent: Nicole Kidman lett a legjobb női főszereplő, de a női és férfi mellékszereplők valamint a széria rendezője is díjjal távozott az Emmy-gáláról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!