2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:10

Színes

Támadnak a poloskák!

Itt az ősz, és a hűvösebb éjszakák beálltával a kerti poloskák hada is elindul melegebb búvóhelyet keresni. Eddig jobbára a kertben, teraszon kerestek maguk melegebb helyet, de most egyre inkább behúzódnak a házak, lakások résein, a szúnyogháló szélén a belső terekbe is.

  • Támadnak a poloskák!

Bár ezek a nem túl szép rovaroka kellemetlen kis rovarok ránk nézve ártalmatlanok, tömeges jelenlétük mégis roppant kellemetlen lehet, nem beszélve arról, milyen büdöset árasztanak magukból, ha csapdába kerülnek.

Így védekezhetsz ellene a lakásban

Szerelj fel szúnyoghálót! (Ha nincs még)

Legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a poloskák távoltartásának, ha minden ablakra szúnyoghálót szerelsz. A szúnyogháló előnye, hogy más rovarokat – szúnyogokat, legyeket, darazsakat – is távol tart, és csak egyszer kell felszerelni. A megfelelően rögzített szúnyogháló a legtöbb bosszantó bogarat képes távol tartani az otthonodtól.

Kergesd el fokhagymával!

Sokak szerint, ha az ajtó- és az ablakkereteket fokhagymás spray-vel rendszeresen befújjuk, a poloskák elkerülik a lakásunkat. Hatásossága nem garantált, de egy próbát ez is megér. 

Ne kapcsold fel a villanyt, ha kinyitod az ajtót, ablakot!

Mivel a fény vonzza a poloskákat (és a legyeket is - még vannak), így az energiatakarékosság mellett a kellemetlen rovarok távoltartásában is előnyös, ha feleslegesen nem ég a villany a helyiségekben.

Húzd le a vécén!

Valószínűleg ez a legelterjedtebb módszer a lakásba betévedő poloskák ellen: óvatosan, papír zsebkendővel kell megfogni (nem szétnyomni!) és gyorsan lehúzni őket a vécén. Ennek azonban komoly hátránya, hogy minden poloskához külön papír szükséges, és akár egy egész tartálynyi víz az öblítéshez. Ehelyett

jobb, ha mosogatószeres vízzel töltött edénybe gyűjtöd a rovarokat, és amikor elég sok összegyűlt, egyszerre húzod le őket a vécén.

Ellenőrizd a teraszon, erkélyen száradó ruhákat!

A kint szárított ruhákon is gyakran tanyát vernek ezek a büdös bogarak. Mindig alaposan rázd ki a kint száradt ruhákat, mielőtt bevinnéd őket a lakásba! (Ez egyébként hangya ellen sem árt.)

 

 

Kiskegyed

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!