2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Sötétbe borultak a világ nagyvárosai

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 10:48, frissítve: vasárnap 13:17

Egy órára elsötétültek a világ nagyvárosainak látványosságai a Föld óráján. A nemzetközi akció célja, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedésre.

A Buckingham-palota, a London Bridge, a párizsi Eiffel-torony és az athéni Akropolisz – csak néhány a világ nevezetességei közül, amelyek elsötétültek szombaton fél kilenckor a Föld óráján. A globális villanylekapcsolást azért kezdeményezte tizenegy évvel ezelőtt a Természetvédelmi Világalap, hogy ráirányítsa a figyelmet a globális klímaváltozásra. Azóta több mint 180 ország, köztük Magyarország is csatlakozott az figyelemfelhívó akcióhoz, és tízmilliók kapcsolják ki elektromos eszközeiket egy órára ezen a napon. Tajpejben a világ egyik legmagasabb felhőkarcolója sötétült el, de van, aki szerint ez is kevés ahhoz, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a globális felmelegedés jelentette kihívásra.

„Az emberek lassan kezdenek ráébredni, hogy szeretni kell a Földet és az erőforrásait. Ennek ellenére a mai esemény szerintem nem elég látványos ahhoz, hogy mindenki észrevegye. a tornyot persze nehéz volt megtalálni a sötétben, hiszen mindennap látjuk a színeit, a gyerekek is észrevették, de az emberek többsége nem kapcsolja ezt össze a Föld órájával” – mondta egy tajpeji nő.

A globális környezetvédelmi akció áramfogyasztásra gyakorolt hatása elhanyagolható, de a szervezők szerint sok ember figyelmét sikerült ráirányítaniuk a környezetvédelem fontosságára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!