2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Színes

Sokkot kapott az egri lány, amikor szembetalálkozott a két medvével

Két medvét is láttak pénteken Egerben, a Nagy-Eged utca környékén. Borbála ijedtségében azt sem tudta, mitévő legyen, már futtában elkezdte tárcsázni a 112-őt. A megyeszékhely vonzáskörzetében egyébként kimondottan gyakoriak a hasonló észlelések, több bejelentés is érkezett már a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz - írja a Heol.hu.

Péntek, hajnali öt óra környékén Egerben Barna Borbála éppen a vizsláját sétáltatta, amikor nem várt események zavarták meg a nyugalmát. A bokrokból valami fura nesz hallatszott.

– Éppen Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam – kezdett a nem mindennapi történetbe Borbála, aki azt is elmondta, hogy amit ezután látott, az teljesen sokkolta.

– Megfogtam a vizslám, mert már korábban is előfordult, hogy őzzel vagy macskával találkozott, és ebből kisebb probléma adódott. Ezután két medvefejre lettem figyelmes, az egyik valamivel kisebbnek tűnt, mint a másik. Elsőre azt sem tudtam, hogy mitévő legyek, bevallom, szinte sokkot kaptam – folytatta az izgatott fiatal lány.

Borbála azonban megőrizte hidegvérét, és a lehető legokosabban, szakszerűen cselekedett. Szavai szerint előbb elkezdett hátrálni a dombon, majd villámgyorsan lesprintelt, s már ekkor elkezdte tárcsázni a 112-őt.

– Lefutottam egészen a domb aljáig, az útra azonban a sok bozót miatt nem tudtam kijutni. Ezért egy helyi hölgytől kértem segítséget, akinek a környéken volt a kertje, s közben csak kiabáltam, hogy „medve, medve!” – mondta Borbála, aki száz százalékig meg van győződve arról, hogy tényleg két medvét látott a Nagy-Eged utcában.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható 

Heol.hu

A fotó illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Országszerte 21 kisüzemi sörfőzde tart nyílt napot szombaton

Több sörfőzde is bemutat majd új termékeket, lesz ahol kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhatnak majd a vendégek. 2021. szeptember 28.

BRFK 140 – Látványos autós felvonulás a fővárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fennállásának 140. évfordulója alkalmából szervezett nagyszabású rendőrségi gépjármű-felvonulást a fővárosi rendőrség. 2021. szeptember 27.

A második világháború óta nem tapasztalt mértékben csökkent a várható élettartam

Az Oxford Egyetem közlése szerint a várható élettartam csökkenése a legtöbb országban összeköthető a Covid-19 okozta halálesetekkel. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Négylábú tűzoltók

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. kerületi hivatásos tűzoltó parancsnokságán járt a Radar című műsorunk stábja.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!