2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Sikerült befogni a napok óta kóborló szervált - videó

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) szakembereinek, kedden délután sikerült megtalálni és befogni a rendkívül legyengült állapotban lévő állatot. A szervált az esti órákban a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították - írja a bnpi.hu.

Kedden délután új információt kapott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a napok óta Ózd környékén kóborló nagymacskáról. 

Egy helyi gazda látta meg az állatot a település szélén és azonnal értesítette a rendőrséget, akik pedig a természetvédelmi őröket. Bartha Csaba és Baráth Zoltán Zsolt természetvédelmi területfelügyelők azonnal a helyszínre siettek, ahol Boza László segítségével sikerült az állatot megtalálni.

A szervál nem messze a házaktól egy erdős területen napozott. A szakemberek rendkívül óvatosan közelítették meg az itthon ismeretlen macskafélét.

A csaléteknek köszönhetően sikerült a szervált a ketrechez csalni és bezárni.

viselkedéséből látszott, hogy emberhez szokott példány.

A befogás pillanatában a szakemberek megállapították, hogy az állat feltehetően napok óta nem evett, ezért rendkívül legyengült állapotban volt. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kedden éjszaka adta át a ritka nagymacskát a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Bnpi.hu alapján Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!