2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Színes

Romantikus Reformkor Balatonfüreden

A reformkori romantikáé a főszerep a hétvégén Balatonfüreden. A három nap leglátványosabb része a tegnap délután volt, ugyanis korhű ruhákba öltözött kicsik és nagyok vonultak fel.

Tekerős zenedoboz hívja gyülekezőre a reformkori ruhákba öltözött Balatonfüredieket. Az 1800-as éveket idéző, gyönyörű öltözéket szívesen viselik a felvonulók. Idén már nyolcadik alkalommal repülhetünk vissza az időben, egészen az 1800-as évekbe, a romantikus reformkorba.

A szervezők a rendezvénnyel szeretnék meghosszabbítani a balatoni szezont. Eleinte csak néhányan öltöttek korhű ruhát, számuk mára 300-ra emelkedett. Vannak akik már a sajátjukat hordják, de akinek nincs annak segítenek beszerezni. „A turisztikai egyesület bérel ruhákat, ezt jelképes összegért a város azon lakosai akik még nem rendelkeznek öltözettel bérelhetik, illetve egyre több turista már úgy foglal szállást, hogy bizony ő szeretne beöltözni,  ők a szállodákon keresztül rendelhették meg a számukra legkedvesebb ruhákat” – közölte Vászolyiné Dobrosi Ágnes, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke.

A fesztiválhoz a helyi éttermek is csatlakoztak, sok helyen reformkori ételeket kínálnak, mint például erdeigomba-leves, Eszterházy-nyúlcomb és fahéjas túrógombóc a menü. „Ebben az időben indultak el igazából a kisebb vendéglők és cukrászdák, amelyeket a monarchia idején jöttek létre bécsi közvettéssel, ahol nagyobb élet volt, mint Pesten” – mondta Szőr Tamás, a Hotel Astoria séfje.


A fesztivál ideje alatt a népi- és iparművészeti kirakodóvásár várja az érdeklőket egészen vasárnap estig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Adventi koszorúkészítés

Adventi koszorúkészítésre várták a családokat Zalaegerszegen. Az alapanyagok mellett szakszerű segítséget kaptak az érdeklődők a várakozás díszének megalkotásához.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!