2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Rengetegen voltak kíváncsiak a Színházak Éjszakájára

2017. szeptember 16., szombat 21:40, frissítve: szombat 23:33

Hatalmas érdeklődés mellett tartják idén is a Színházak Éjszakáját. A legtöbb helyen különleges előadásokkal készültek a teátrumok, a Katona József Színház egyik előadását otthonról, 360 fokos videóval is lehetett követni.

Az utcán is állt a sor a Katona József Színháznál, a teátrum különleges előadással készült a Színházak Éjszakájára: William Shakespeare Hamletjéből adtak elő egy jelenetet három rendező különböző újraértelmezésében. Az előadás panorámanézetben élőben is követhető volt a színház közösségi oldalán.

„Háromszor játsszuk el az egérfogót Shakespeare Hamletjéből, és három nagy tehetségű fiatal rendező munkáját láthatja, illetve hasonlíthatja össze a közönség. Székely Kriszta, Fehér Balázs és Kovács D. Dániel rendezi, és a Katona színészei játsszák ezeket” – mondta el az intézmény igazgatója, Máté Gábor.

A harminchatodik évadját megkezdő Karinthy Színházban Stephen King Tortúra című pszicho-thrillerét dolgoztak át kétszereplős darabbá Árpa Attila és Balázs Andrea szereplésével.

„A Karinthy Színház főként magyar darabokat játszik, de időnként azt mondjuk, hogy valami meglepetésért kitekintünk a világirodalomra. Stephen King ilyen, és ilyen lesz a következő bemutatónk, Thornton Wildertől A mi kis városunk is. Alapművekről van szó, amelyeknek, úgy gondolom, itt helyük van. Noha a magyar vígjátékok színháza vagyunk elsősorban, szeretjük, ha ezt összevetjük olykor egy-egy nemes klasszikussal” – mondta Karinthy Márton igazgató.

Az idei a hatodik Színházak Éjszakája, az évad elején harmincöt teátrum több tucat programmal készült a nézők fogadására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!