2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Rejtvényfejtők mérték össze tudásukat

,

2016. február 7., vasárnap 18:00

Több mint 250-en indultak 2016 legnagyobb hazai rejtvényfejtő versenyén. Magyarországon 91 éve, 1925. januárjában jelent meg az első keresztszórejtvény a Ma Este című hetilap hasábjain. A rejtvényfejtők napja azonban február 3-a, a Füles első számának megjelenési dátuma. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete nagyszabású versenyre hívja a fejtörők kedvelőit.

Háromórás fejtőversenyt szervezett a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete a magyar rejtvényfejtők napján. Több mint 250-en neveztek az ország minden pontjáról.

„Nagyon szeretem a rejtvényfejtést, nem a fiatalok közé tartozom, és ez nagyon jó, úgy ébren tartja a szellememet, azonkívül kellemes kikapcsolódás. Én már a fizikai terhelést nem bírom, a szellemi még vidámít” – mondta az egyik résztvevő.

A versenyzők 15 kategóriában, egyebek mellett skandináv és sudoku kategóriában indulhattak, a nyelvi játékok kedvelőit is külön kategóriába sorolták. A szervező azt mondja, egyre népszerűbb a rejtvényfejtés Magyarországon: „Talán a középgeneráció hiányzik, de egyre inkább a fiatalok is megjelennek az ilyen versenyeken, rendezvényeken” – nyilatkozta Szalay Dénes egyesületi elnök.

A háromórás verseny végén 45 kupát osztottak ki a legjobbaknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!