2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Színes

Régi kialakításában újul meg a debreceni zsinagóga

Uniós pénzből újul meg a debreceni zsidónegyed. A Pásti utcai zsinagóga a jövőben a vallási rendezvények mellett konferenciáknak, koncerteknek, kiállításoknak, sőt színpadi előadásoknak is helyet ad majd. Emellett turisztikai szerepet is kap a negyed, ahol – egyebek mellett – információs központot és pincegalériát is kialakítanak.

Az 520 millió forintos beruházás keretében akadálymentesítik a hitközség Bajcsy-Zsilinszky utcai központi székházát, amelynek tetőterében húsz szálláshelyet alakítanak ki zarándokoknak. A kivitelezés a tervek szerint októberben indul és egy év alatt fejeződik be. A program részeként kiépül a Debrecen–Nagykálló közötti zarándokút is, amellyel a térség vallási turisztikai vonzerejét akarják növelni.

– A régi ortodox zsinagógában lesz a legnagyobb munkafázisa ennek a projektnek. A zsinagógát a régi fényében, a régi építészeti kialakításában újítjuk fel – közölte Horovitz Tamás. – Reméljük, hogy egy év múlva már teljes egészében birtokba tudjuk venni. Egy olyan helyszín lesz, ahol mindenféle koncertet, művészeti programokat ki lehet alakítani, de ugyanakkor természetesen vallási célokra is fogjuk használni” – tette hozzá a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!