2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Pozitív Károly brit trónörökös feleségének koronavírus-tesztje is

Pozitív lett Károly brit trónörökös feleségének koronavírus-tesztje is - jelentette be hétfőn a hercegi házaspár londoni hivatala.

  • Pozitív Károly brit trónörökös feleségének koronavírus-tesztje is

A Clarence House beszámolója szerint Kamilla cornwalli hercegnő elkülönítésbe vonult, miután tájékoztatták, hogy legutóbbi koronavírus-szűrési lelete pozitív.

Az udvar múlt csütörtökön közölte, hogy Kamilla férje, a 73 esztendős trónörökös - II. Erzsébet királynő elsőszülött fia - is megfertőződött a koronavírussal és szintén karanténba vonult.

Károly herceg szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg megfertőződött. A trónörökös enyhe tünetekkel túljutott a fertőzésen.

Kamilla - Károly trónörökös második felesége - akkor nem lett koronavírusos; a 74 esztendős cornwalli hercegnő szervezetében most első ízben mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

A Clarence House ezúttal nem tett közzé tájékoztatást arról, hogy a hercegnek és feleségének vannak-e tüneteik.

Károly herceg néhány nappal azelőtt tett látogatást édesanyjánál, a 96. évében járó királynőnél, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett.

Az udvar nem ismertette, hogy az uralkodót alávetették-e koronavírus-szűrésnek.

Károly - II. Erzsébet királynő és néhai férje, a tavaly áprilisban, századik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt Fülöp edinburghi herceg legidősebb gyermeke - az első helyen áll a brit trónutódlási sorban.

Nem megerősített, de nem is cáfolt brit sajtóértesülések szerint 2020 tavaszán Vilmos cambridge-i herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia is átesett a koronavírus-fertőzésen.

Vilmos - aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz - a sajtónak nyilatkozó udvari illetékesek szerint azért nem hozta annak idején nyilvánosságra koronavírus-fertőződését, mert úgy gondolta, hogy "voltak ennél fontosabb dolgok is az országban", és nem akart senkinek aggodalmat okozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!