2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ötéves Asha

Hír TV

2018. február 14., szerda 18:16, frissítve: szerda 20:02

Február 14-én, Bálint-napon ünnepli ötödik születésnapját az állatkert második legfiatalabb elefántja, Asha. A nőstény borjú anyja és tavaly novemberben született öccse fogyasztotta el a gondozóik által kihelyezett születésnapi finomságokat. Azért is fontos ünnep ez az állatkertnek, mert nagyon ritkán születik itt elefánt.

Tortával köszöntötték a ma ötéves Ashát a fővárosi állatkert gondozói. Nemcsak a Valentin-nap miatt különleges ez a dátum, hanem azért is, mert ő az egyik olyan elefánt, aki hosszú idő után született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Azt a tortát az elefántok szája ízéhez igazították a gondozók, amely – a többi között – szénából, zabból és kenyértésztából készült.

„Azért is fontos az ő születésnapja, mert ő itt született nálunk. A budapesti állatkert régóta tart elefántokat, régen több kiselefánt is volt, aztán régen volt egy majd fél évszázadnyi szünet, egy több mint 50 éves szünet, és akkor 2013-ban született a mostani ünnepelt, és erről minden évben megemlékezünk. De szerencsére a két tenyészpár, az ő szülei azóta sem maradtak tétlenek, úgyhogy tavaly novemberben még egy kiselefánttal gazdagodhattunk” – nyilatkozta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A fiatal nőstény indiai elefántborjú boldogan fogyasztotta el meglepetés finomságait, a három hónapos öccsével, Arunnal és anyjával, Angele-lel.

Több szülő is kifejezetten az ünnepelt miatt hozta el gyermekét szerdán az állatkertbe, de akadt olyan visszajáró vendég is az Elefántházban, aki még mindig inkább a pár hónapja született kiselefántra volt kíváncsi.

Valentin-nap alkalmából az elkövetkező napokban az állatkert összes lakója kedvezményesen látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!