2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:10

Színes

Óriási harcsát fogtak a Hoór-völgye víztározón

A sikeres horgász úgy fogalmazott a kapásról, hogy az volt az, amire egész életében várt. Stupekes módszerrel, tenyérnyi kárásszal akasztották a hajnali órákban. Miután a halat lefotózták és lemérték, visszaengedték a vízbe.

  • Óriási harcsát fogtak a Hoór-völgye víztározón

A történetről a szerencsés horgász, Fodor János számolt be a Facebookon – vette észre a posztot a 24.hu.  

Jánosnak a sok-sok évi horgászás, a kapás nélkül eltöltött éjszakák, napok, hetek, valamint néhány kisebb példány hal megfogása után a kitartás és a konok elszántság meghozta az eredményt.

„Szeptember 10-én hajnalban, pár perccel fél 5 után megérkezett az a kapás, amire egész életemben vártam” – írta a bejegyzésében a horgász.

A harcsa stupeken jelentkezett jó 60 méterre a parttól. A csalira egy alig tenyérnyi kárász volt. 

Bevágás után ellentmondást nem tűrő módon 40-50 méteres kirohanással adta a horgász tudtára, hogy ez bizony élete hala.

„15-20 perc elképesztően intenzív fárasztás következett, melynek során a gondosan összeválogatott és összeállított felszerelés minden eleme állta a próbát, és végül felőrölte az óriás erejét” – fogalmazott János, aki megköszönte a segítséget horgásztársának, Nyeste Róbertnek.

A hal teljes hossza 229 centiméter – faroktőig 213 centi – a tömege pedig 70 kilogramm volt.

A gigaharcsa a mérlegelés és a fotózás után visszanyerte a szabadságát, így továbbra is vígan riogathatja a Hoór-völgye víztározóban a keszegeket és a kárászokat. 

A Hoór-völgye víztározó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesd határában, a bogácsi út mentén elterülő halban gazdag, mesterségesen kialakított vízfelület, mely kiváló horgászási lehetőséget biztosít, olvasható a Hoór-völgye Horgász Egyesület honlapján.

A tározó biztonsági  feladatot is ellát, megvédi Mezőkövesdet a hirtelen áradásoktól, illetve öntözési lehetőséget is nyújt. Mérete 60 és 120 hektár között változik, a vízgyűjtő terület csapadékosságának függvényében. A rengeteg benne maradt fának és akadónak, valamint területének köszönhető nagy halmegtartó ereje.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!