2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Nemzetközivé nőtte ki magát a Budavári Borfesztivál

Idén Portugáliából, Horvátországból is érkeztek borászok a Budavári Borfesztiválra. A szakemberek szerint a magyar prémiumborok versenyképesek a neves francia, olasz borokkal. A középkategóriás, mindennapi fogyasztásra szánt borokban kellene előretörni.

Nadia barátaival Franciaországból érkezett a Budavári Borfesztiválra, az egyik pavilonnál egy tokaji nedűt kóstolt. „Nagyon érdekes, sok különböző íz van benne. Ízlik, mert likőrös bor. Nagyon boldog vagyok, hogy Franciaországon kívül is találtam különleges bort” – fogalmazott.

A borfesztiválra csaknem kétszáz kiállító hozta el nedűjét. „1500 négyzetméter faházat építettünk, több mint ötezer méter erősáramú kábelt húztunk ki, körülbelül ezer méter vízellátó hálózatot, csatornabekötéseket, vécéket, két nagyszínpadot építettünk” – mondta Surmay Gábor, a fesztivál kivitelezője.

A budavári fesztivál már nemzetközivé nőtte ki magát, Portugáliából is érkeztek kiállítók. A Délvidékről is jöttek borászok: Szabóék a horvátországi Karancsról ötféle bort hoztak. „Nekünk nagy megtiszteltetés és lehetőség, hogy megismerjék a borainkat” – mondta Szabó Andrea, a Szabó Családi Pincészet marketingmenedzsere.

Szakemberek szerint a magyar prémiumborok, amelyek a borfesztiválon is szerepelnek, versenyképesek a neves francia, olasz borokkal. A középkategóriás, mindennapi fogyasztásra szánt borokban kellene előre törni. „Fehérborokban versenyképesek lehetnénk, ehhez hatékonyabban kellene állnia a szakmának is, korszerűbb ültetvényekkel még olcsóbban korrekt minőséget előállítva. Ezt az egyszerű borminőséget ilyen módon előállítva kellene jobban versenyképesnek lennünk” – magyarázta Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ötnapos rendezvényre több mint húszezren voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!