2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Interpellációk 15:30

Színes

„Nehéz időszak elé nézünk”: ősszel újabb haláremelkedés várható – videóval

A folyamatosan növekvő takarmány- és energiaárak következtében hamarosan újabb haláremelkedés várható, hiszen minden szolgáltató szeretné átvészelni a jelenlegi gazdasági helyzetet. Erről a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (Tohosz) elnöke beszélt, aki szerint nehéz időszak és nehéz döntések előtt állnak a horgászszövetségek, vízhasznosítók.

  • „Nehéz időszak elé nézünk”: ősszel újabb haláremelkedés várható – videóval

„A halárak továbbra sem úgy alakulnak, ahogy azt a halgazdálkodási hasznosítók, horgászegyesületek várnák. A tavalyi 1200 forint plusz áfás piaci pontyár továbbra is jelen van. Félő, hogy az őszi időszakra ezek az árak csak emelkedni fognak, majd hosszú ideig stagnálni fognak” – nyilatkozta a Tohosz elnöke a Tolnatáj Televíziónak.

Szabács Szabolcs szerint a takarmány és az üzemanyag árának emelkedés, illetve a vízhiány okozta halpusztulások mind kihatással vannak az őszi árakra.

„Ami számunkra is mint megyei horgászszövetség, mint vízhasznosító, de az  összes egyesület számára nagy problémát fog jelenteni. Egy nehéz időszak és nehéz döntése elé nézünk” – szögezte le a Tohosz elnöke.    

Az árak emelkedését egy jól érthető példával szemléltette. „Ha csak egy egyszerű matekból indulunk ki, akkor konkrétan 100 mázsa pontyot tavaly 8,5 millióért lehetett megvásárolni, ez az idei évben már 12,6 millió forint lesz. A különbözetet valahonnan elő kell teremteni” – állapította meg Szabács Szabolcs, hozzátéve, hogy a háromnyaras süllő kilónkénti ára 5-6 ezer forint körül mozog majd. 

 

Emlékeztetett: lehetőség volt év közbeni áremelésre, amivel többen éltek is, de a Tohosznál erre nem került sor. Jövőre viszont kénytelenek lesz drágábban adni a jegyeket – hívta fel a figyelmet már most. 

Beszámol továbbá arról, hogy a Szálkai-víztározó elvégzett hínárvágási munkálatok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A növényt nem vágták ki gyökerestül, így pár hét alatt visszanőtt. Azóta kézi erővel, kézi kaszával próbáltak javítani a helyzeten.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!