A Magyar Pékszövetség 12-ik alkalommal rendezte meg a Szent István napi Kenyérversenyét, amelyen első helyezést ért el a Heim Sütöde Bt. Szent István napi Durumkenyere.
A durumliszt azért volt jó választás, mert a nagyobb fehérjetartalom erős vázat ad a kenyér szerkezetének, aranysárga árnyalatot a bélzetnek, s páratlanul különleges ízvilágot. A magas vitamin- és rosttartalma miatt sportolók számára is remek választás, de cukorbetegek étkezésébe is jól beépíthető, mivel a durumliszt felhasználásával készült kenyér lassan lebomló- és felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
Az Innovatív kategória első helyezettje a balmazújvárosi Aranymetszés kenyér. A Balmaz-Sütöde Kft. termékében megtalálják az aranymetszés erejét kenyérbe gyúrva. Négyféle liszttel, édes nedűben, 48 órán keresztül áztatott dióval, szakaszos kovászolással, hosszú érleléssel készült kenyér egyedivé és gasztronómiai élménnyé varázsolja a kenyérfogyasztást.