2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Megható üzenetet kaptak a mentősök egy édesanyától

Az Országos Mentőszolgálat pár nappal ezelőtt a Facebook-oldalán osztotta meg egy édesanya levelét, aki a mentősök gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően épségben tudhatja gyermekét.

  • Megható üzenetet kaptak a mentősök egy édesanyától

A levélből kiderül, hogy a gyerek egy különleges betegségben szenved, az eset előtt Mononucleosissal feküdt otthon, "és az amúgy is masszívan szűk légutakra rárakódott egy akut ödémás reakció".

"A férjem valóban azt látta, hogy a gyerek nehezen kap levegőt, nyelni sem tud, a nyelve feldagadt. Én sajnos nem voltam otthon, a férjemre maradt a mentőhívás és a túlélés" - kezdte levelében az édesanya.

"Szeretném megköszönni elsőként az első diszpécserének az adekvát reagálást, helyzetkezelést, a férjem már ott azt érezte, hogy innentől nincs egyedül és nem is marad magára. Elmondhatatlan segítség volt, hogy ne essen pánikba. Másodsorban az OMSZ diszpécserének is szeretném megköszönni, aki

egyetlen másodpercre sem engedte el a pszichés vezetést, a gyerek állapotának tűpontos követését, és hogy végig a férjemmel maradt a vonalban

és tanácsokkal, feladattal látta el, illetve folyamatosan közvetítette, hogy hol jár az esetkocsi, hány percig kell még kitartania. Ez a férjemnek is és a beteg gyermekemnek is nélkülözhetetlen mentőöv volt" - hálálkodott az anya.

A levélben hozzátette: gyors beavatkozás és kellő biztosítás mellett, stabilizálás után vitték kórházba a lányukat. Az édesanya elárulta, hogy mivel nem tartózkodott otthon, egyből kocsiba ült, de bármennyire is sietett, nem tudott hazaérni az elszállításig. Már csak a kórházban találkozhatott a gyerekével, de addigra már a mentősöknek köszönhetően stabil állapotban volt a kislány.

"Mindenkinek köszönöm, hogy vigyáztak a gyermekre és külön köszönöm, hogy a férjemre is, egy nitrát tapaszt bár fel kellett, hogy tegyen, de nem kapott szívinfarktust ezen a nehéz hajnalon. Nem szeretnénk soha többet átélni ezt. De ha pályamódosításon gondolkodna egyszer bármelyikük is, ne tegye: így vagyunk biztonságban"

 

- zárta megható levelét az aggódó szülő.

A teljes levél alább elolvasható a mentősök Facebook-oldalán:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!