2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Másfél Margit-szigetnyi területet zöldítettek be

2015. július 21., kedd 19:48, frissítve: kedd 10:09

Húszezer ember csaknem másfél millió négyzetméternyi közterületet újított meg az elmúlt tíz évben a legnagyobb magyar olajvállalat környezetvédelmi programja keretében. Főként a belvárosi házaknál hozott ez változást, ahol eddig szinte minden le volt betonozva. Az új pályázati kör több kategóriában ősszel indul.

A Zöldövezet program tíz éve indult, hogy minél több zöldterület jöjjön létre Magyarországon. Eddig háromszáz közösség fogott össze, ami csaknem húszezer embert jelent. Ők együtt másfél Margit-szigetnyi területet újítottak fel.

– A legjobban az hiányzott, hogy nem beszélgettek egymással a lakók. Kisközösségek éltek egymás mellett, de nem volt közöttük párbeszéd. És amikor bedobtuk ezt az ötletet, hogy pályázatok, akkor elkezdtek egymással beszélgetni. Az együttműködés létrejött, és ez a fő kulcsa ennek az egész programnak – mondja Szollár Domokos, a Mol Magyarország kommunikációs igazgatója.

A program különlegessége, hogy a lakók maguk találhatják ki, mit és hogyan zöldítenének. Összeülnek, kitalálják, majd megvalósítják.

A Zöldövezet program ősszel folytatódik, az új pályázatokat akkor lehet majd benyújtani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!