2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Színes

Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscar-on

Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű bonbonjával nyert nemzetközi díját a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A hazai csokoládé műhelynek ez már a 19. nemzetközi elismerése.

  • Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscar-on

Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi hat évben már tizenkilenc nemzetközi díjjal gazdagodtak. Idén szicíliai pisztáciával, perui ércsokoládéval és sós karamellával ízesített étcsokoládé bonbonját választották a világ élvonalába.

A bírák dicsérték a pisztácia gazdag aromáját és a sós karamellás étcsokoládé krém kivételes lágyságát. A kontrasztosan elkülönülő ízek külön-külön is felejthetetlen élményt nyújtanak, de együtt tökéletes és izgalmas ízkombinációt alkotnak. A kostolás élményét tovább fokozza a lágy krémeket kiegészítő perui étcsokoládé burok, mely ropogós hatást nyújt. A bonbonok kézzel festett, dekoratív megjelenését is külön kiemelték az értékelésekben.  

„Pisztácia, csokoládé, sós karamella… Nyami. Külön-külön is kedvenceim ezek az ízek” -meséli nevetve Erdélyi Nóra a vállalkozás chocolatierje. „Évek óta kombinálom őket már fagylalt és sütemény formájában. A sok pozitív visszajelzés inspirált idén abban, hogy csokoládé formában is elkészítsem ezt az ízkombinációt. Az alapanyagok ismeretében a legnagyobb feladat a tökéletes arányok kikísérletezése és a roppanós, crunchy csavar beépítése volt. Igazából belül éreztem, hogy „Ő” esélyes lehet egy nemzetközi díjra. Nagyon büszke vagyok, hogy egy csillagos minősítéssel díjazták a bonbonunkat.”  

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2021-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. A nevezett 12.000 termékből csupán kétszáz körüli azon termék száma, amelyek elnyerhetik a legmagasabb, három csillagos minősítést! A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!