2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Különleges Ikarusok vitték a szerencséseket

,

2016. december 30., péntek 13:13, frissítve: péntek 15:15

Lerobbant a Hősök terén egy eredeti Ikarus 55-ös, a Malév 60-as években gyártott busza. A járműritkaság a reptér szervezésében szállított volna kirándulókat Ferihegyre, de a történelmi túra így csak két másik busszal tudott elindulni. Az előre regisztrált utasok egy része hazament.

Többtucatnyi ember jelentkezett a buszos reptéri túrára. Az előre regisztrált utasokat három régi Ikarus vitte Ferihegyre. Vagyis csak vitte volna, mert a buszok közül az egyik lerobbant. A túrán csak két jármű vett részt.

„Ezeket az autóbuszokat összehoztuk, megmutatjuk országnak-világnak itt a belvárosban, majd kivisszük az erre regisztrált látogatókat a repülőtérre, és a repülőtér legbelsőbb, úgynevezett forgalmi előterein, a repülőgépek között is lehet majd őket fotózni, hiszen az volt az ő eredeti életterük. Legalábbis elsősorban a piros-fehér festésű csuklósé, hiszen az volt az utasszállító a terminálépület és a repülőgép-állóhelyek között” – mondta Somogyi Tóth Gábor, a Légiközlekedési Kulturális Központ ügyvezetője.

A programra egyetlen nap alatt elfogytak a jegyek. Összesen 120 ember jelentkezett.

„A kisfiam meg én is nagyon szeretem a repülőket, és hát mi egy 2-3 hete regisztráltunk, amikor az interneten láttuk a lehetőséget, hogy lesz ilyen buszos reptérlátogatás” – mondta el Selmeczy Krisztián.

Akik nem fértek fel, azok a Hősök terén fényképezkedtek az egyetlen igazi látványosságnak számító típussal. Amelyik végül nem indult.

A történelmi konvoj két működő típusa luxuskategóriának számított a saját korában.

„Ez egy delux változata az Ikarus 250-esnek, ami azt takarja, hogy sötétített üvegek vannak benne. Légkondicionált, ami ugye a 80-as években luxusnak számított” – ismertette Ispán Tamás buszsofőr.

A buszokat fényképező érdeklődőknek fotópályázatot is hirdettek a szervezők.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!