2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Koraszülött gyermekeken segít adventi vásárával a FICSAK

Hír TV

2017. december 3., vasárnap 13:04, frissítve: vasárnap 17:09

Már advent első vasárnapján is több módon segítettek a rászorulókon a különböző segélyszervezetek. A Millenárison pedig a koraszülött kisgyermekek megsegítésére létrehozott alapítványt lehetett támogatni.

Rászoruló gyermekeket látogatott meg a mikulás Szegeden. A Mátrix alapítvány osztott ajándékcsomagot a kicsiknek.

Rászoruló gyermekeket látogatott meg a mikulás Szegeden. A Mátrix alapítvány osztott ajándékcsomagot a kicsiknek.

„Nagyon sok az olyan család, ahol sajnos nem tudnak megvenni egy mikuláscsomagot a gyerkőcnek, vagy karácsonykor nem tudnak akár egy mesekönyvet a fa alá adni a gyermekeknek. Nagyon nagy igény van mindenféle támogatásra, és mi ebben igyekszünk segíteni. Nem tudunk mindenhol ott lenni, de mindig tud valaki valakin segíteni, ez a mi jelmondatunk, és ezzel próbáljuk buzdítani a lakosságot arra, hogy ne legyünk szégyenlősek, igenis kopogjunk át a szomszédba, ha esetleg nem füstöl a kéménye” – mondta el Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.

Az Ökumenikus Segélyszervezet advent első vasárnapján tartós élelmiszert, ruhákat és tűzifát vitt egy rászoruló családnak. Ritáék tízen élnek együtt ebben a családi házban.

„Nagyon szépen köszönöm az Ökumenikus Segélyszolgálatnak többször segítettek már nekünk, többek közt szeptemberben a beiskolázásnál, illetve most sajnos a férjem két hónapja betegállományban van, amit mi most kaptunk az nagyon nagy segítség” – köszönte meg a segítséget Rita.

A segélyszervezet adventi adománygyűjtése elindult. Az adományozók idén is a 1353-as telefonszám felhívásával támogathatják a rászorulókat.

„Talán többen már ismerik ezt a négy számjegyet, a 1353-as vonalnak a számait, ez egy olyan csodálatos eszköz, amivel szinte mindenki. az ország minden részéről tud csatlakozni az összefogáshoz. Egy hívás vagy sms az 250 forint. az idei kampányban különösen szeretnénk hangsúlyozni, hogy mindenki, mindig, minden helyzetben fel tudja hívni ezt az adományvonalat” – jelentette ki Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A Fiatal Családosok Klubja adventi vásárt tartott a hétvégén.

„Fantasztikus érzés most itt állni, hiszen hónapok munkája áll mögöttem és a csapatom mögött, akiknek elsőként szeretném megköszönni azt a rengeteg munkát, amit belefektettek abba, hogy ma itt lehessünk és belakjuk ezt a csodálatos helyszínt. Több, mint 100 civil szervezet cég, közéleti szereplő csatlakozott hozzánk azért, hogy idén is megszervezzük a családszervezetek jótékonysági adventi vásárát” – fogalmazott Király Nóra, a klub elnöke.

A befolyt összegből a Melletted a Helyem, a koraszülöttek megsegítésére létrehozott alapítványt támogathatták a kilátogatók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!