2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Színes

Királynőt kell legyőznie, aki kolbászkirály akar lenni

Fel kell kötniük a felkötnivalót – nem csak a kolbászt – azoknak a férfiaknak, akik kolbászkirályok szeretnének lenni az idei, jubileumi, 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál Nemzetközi Szárazkolbászversenyén.

  • Királynőt kell legyőznie, aki kolbászkirály akar lenni

Schäffer Ágnest, a Csabai Kolbászklub tagját koronázták meg tavaly, három éve Juhászné Varga Borbála győzött.

Eljött az idő, hogy idén a férfiak újra megmutassák, nem felejtettek el szárazkolbászt készíteni. Persze, ettől még újra nyerhet hölgy.

A lényeg: esély csak akkor van, ha a szakmai és médiazsűri elé kerül a termék. Ehhez pedig nevezni kell a portékával, mégpedig személyesen október 10-12-éig, 10 és 18 óra között a Csabai Rendezvénypajtában (5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1.) vagy postai úton 2022. október 10-éig ugyanerre a címre. A minősítést a kolbászkészítés szabványai szerint, a hagyományos házi szokások figyelembe vételével végzik a Csabai Rendezvénypajtában október 13-án, 11 órakor.

A verseny díjai – az Autós Nagykoalíció felajánlásával:

1. díj: 150 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére

2. díj: 100 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére

3. díj: 50 ezer forint készpénz + 150 ezer forint értékű hosszú hétvége 2 fő részére.

A nyertes versenyzők díjait a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitóján a CsabaParkban, a Mokry Sámuel sátor színpadán adják át október 20-án.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a szárazkolbászverseny szakmai zsűrijének elnöke elmondta, a zsűri sorszámozott minták alapján – tehát anonim módon – több lépcsőben dönt a legjobb versenymunkákról. A bírálók a külső megjelenésre (szín, forma), a metszéslapra, a termék állományára 10-10, az ízre 20 pontot adhatnak.

Szinte laborként funkcionál ilyenkor a Rendezvénypajta, annyira tüzetesen vizsgálnak meg minden kolbászt a pontozók. Először egészben nézik meg a kolbászt, ahogy a boltokban, piacokon látják a vásárlók. A megvágása után nyílik meg a termék, látszik a hús és a szalonna aránya, a fűszerek összedolgozása. A kóstolásnál számít a termék karakteres íze, ugyanakkor a jó csabai kolbásznak ,,kerek” az ízvilága, tehát egyik fűszer sincs túlsúlyban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!