2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Két új Michelin-csillagos étterem a fővárosban

Az új budapesti Michelin-kalauz a mai naptól, 2021. szeptember 2-től érhető el online.

  • Két új Michelin-csillagos étterem a fővárosban

A MICHELIN Guide csapata örömmel jelenti be, hogy két étterem, az Essência és a Salt is Michelin-csillagot nyert, mindkettő első alkalommal szerepel a kalauzban.

Az Essência éttermet Tiago és Éva vezeti. Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.

A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz, mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem „zöld” jelölést is kapott.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának” – kezdte Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója. „Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait.”

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro számos törzsvendéggel; a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró (a Strand kistestvére), amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az elegáns Spago by Wolfgang Puck, ahová mindenki kiöltözik; a Rumour, ahol a kreatív menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál szolgálják fel; valamint az elegánsan modern Pasztell, ahol a legmodernebb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek munkáját.

„Budapest a különböző stílusú és árkategóriájú éttermek csodálatos választékát kínálja. Néhányat a házon belüli séfek és vendéglátók vezetnek, néhányat olyan szakértők, akik külföldön gyűjtöttek tapasztalatot, majd hazatértek” – emelte ki Gwendal Poullennec. „Ez adja a főváros életerejét, ami azt is jelenti, hogy ígéretes jövő elé néz az éttermi szféra.”

Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult a jelenlegi kihívások mellett. Ennek ellenére a MICHELIN Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években – nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét.

„Az elmúlt 18 hónap rendkívül nehéz volt a vendéglátóipar számára szerte a világon. Sokat gondolunk azokra, akikre hatással volt a járvány” – tette hozzá Gwendal Poullennec. „A Michelin Guide többről szól, mint pusztán a legjobb séfek elismeréséről. Fontos, hogy a szélesebb közönség elé tárjuk a vendéglátóipar kemény munkáját és elkötelezettségét.”

Idén a budapesti Michelin-kalauz kizárólag digitális formában lesz elérhető a https://guide.michelin.com/hu/en címen, valamint az ingyenes IOS vagy Android applikációkban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!