2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Jótékonysági est Sokoró Kapujáért

A világ legnagyobb székelykapuját állítják fel idén júniusban a Győr-Moson-Sopron vármegyei Sokorópátkán, Győrtől alig 30 kilométerre, a Pannonhalmi dombság szívében. A mintegy 30 milliós beruházás teljes egészében civil összefogásból jön létre. A szervezők március 14-én 18 órától, a Pannonhalmi Főapátságban jótékonysági árverést szerveznek, ahová várnak minden pártoló és támogató jelenlétet.

  • Jótékonysági est Sokoró Kapujáért

A Sokoró Kapu – a tervek szerint - 10.5 méter magas, 16 méter széles lesz, 28 m2-nyi felületét fafaragások díszítik majd. A világon is egyedülálló méretű építmény Magyarország első olyan székelykapuja, mely alatt közúti forgalom halad át. A történelmi jelentőségű kapunak a Pannonhalmi dombság szívében található Sokorópátka ad helyet. Az út fölött átívelő kapu mellett a térségben honos gyümölcsfákkal és egyéb növényekkel szegélyezve kerül kialakításra az Összetartozás tere. Az ökumenikus kápolnával, többfunkciós építményekkel és pihenőpontokkal tagolt park egyszerre szolgál majd rekreációs és kulturális célokat.

A március 14-diki, előadásokkal és zenei programokkal gazdagított Jótékonysági Est fővédnökei Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát és Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes. A kapu és a park megvalósítása kizárólag közösségi összefogásból, adományokból, társadalmi munkából történik. A programot a helyi közösség mellett számos országosan ismert és elismert ember is támogatja. A Sokoró Kapujának létrehozását a különböző értékű támogatói jegyek megvásárlása mellett az aukciók keretében és egyéni felajánlások révén lehet segíteni.

A Sokoró Kapujának létrehozásában a különböző értékű támogatói jegyek megvásárlásával bárki részt vállalhat. Ahogyan a székelykapu is kisebb-nagyobb alkotóelemekből áll össze, úgy a megvalósítás érdekében felajánlott néhány ezer forintos támogatások is éppúgy fontosak, mint a nagyobb összegű adományok. Ennek értelmében kerültek kialakításra a zsindely, deszka, palló és gerenda jegyek, melyek megvásárlásával egyaránt a Sokoró Kapujának megvalósulását lehet támogatni. A kapu létrejöttét támogató magánszemélyeket, civil szervezeteket, cégeket a kapu melletti park területén elhelyezett emléktáblán tüntetik majd fel.

Bankszámla szám: Sokoró Kapuja 11737007-23744842.

Bővebb információ a https://sokorokapuja.hu/ illetve a https://www.facebook.com/people/Sokor%C3%B3-Kapuja/100088382814388/ oldalakon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!