2019. február 24.,
vasárnap, Mátyás napja

Ízkavalkád Budapest belvárosában

Hír TV

2018. szeptember 16., vasárnap 17:00

Az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap keretein belül rendezték meg a hétvégén a Nemzetközi Street Food Fesztivált, a Bazilikánál pedig aki akart - az Édes napokon vehetett részt.

A világ legfinomabb édességei és a legérdekesebb hamburgerei a belvárosban. Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap keretein belül rendezték meg a Street Food hétvégét Budapesten.

„Ezek guruló konyhák, ezek guruló gasztro konyhák. Mindenféle különlegesség, amit mondjuk egy étteremben megtalál az ember, itt csak annyi, hogy nem egy étterembe ül be, hanem egy ilyen kis guruló csodából kapja meg a finomságokat” – mondta a Food Maffiától Mogyorósi Tamás.

Az Andrássy úton számos büfékocsi kínálta a különleges ételeket: például fekete sörrel készülő vaddisznót és pálinkás hagymalekvárt is kóstolhattak az érdeklődök.

„Évek óta van autómentes nap és a mobilitás hét keretében gasztro sétány az Andrássy úton. Mi első alkalommal kaptuk meg ezt a megtisztelő feladatot, hogy itt gasztro eseményt csináljunk. Alapvetően a Food Truck Shownak az eszenciáját próbáltuk idehozni egy nemzetközi street food fesztivál keretein belül. 17 ország ízeit lehet megkóstolni a Színház utca és a Bajcsy Zsilinszki út között. 55 különféle büfékocsiból” – így Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

Aki a gyors ebédek után desszertre vágyott Budapesten a hétvégén erre is volt lehetőség a Szent István bazilikánál megrendezett Édes Napokon, amely ebben a tematikában Európa 4. legnagyobb rendezvénye.

„Itt van 20 olyan cukrászda, akik Budapesten a top cukrászdák, valamint másik olyan 40 kiállító, ezen kívül, akik csokoládét, édességet és minden olyat, ami egy Édes Napokon belül elképzelhető azt árulják” – mondta Füleky György főszervező.

Az utóbbi években a magyar csokoládé és édességgyártók Európa legrangosabb szakmai díjait hozták el, a szakma szerint a minőségi változás a cukrászatoknál is tapasztalható. Tavaly közel 50 ezer látogató volt a budapesti édes napokon.