2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Hogyan fejleszthető a kanárik éneke?

Elvárás a zárt csőr. A jövő heti világbajnokságra készültek az ország legjobb énekes kanárimadarai Veszprémben. A madarak tudása különleges étrenddel fejleszthető.

Énekes kanárikat biztatott dalolásra a Hír TV kamerája előtt Maróti Béla. A Herenden élő tenyésztő 12 madárral érkezett a veszprémi országos versenyre. Az úgynevezett színkanárik éles fütyülésével szemben az énekes kanárik bársonyosan, lágyan duruzsolnak. A tenyésztő szerint relaxálni lehet rájuk. A speciális fajtát egy német bányamérnök tenyésztette ki. Magyarországon is népszerű volt a hetvenes évekig.

– Ezt a fajtát elfelejtette a mi világunk, pedig egész Európában óriási kultusza van – mondta a gyémántkoszorús tenyésztő. – Most próbáljuk újra olyan rangra emelni, ami arra is predesztinál bennünket, hogy a jövő héten kezdődő világbajnokságon ott legyünk – tette hozzá a 12-szeres magyar bajnok.

Az országos énekeskanári-bajnokságon a 10 legjobb hazai tenyésztő 56 madara vetélkedett. Csak a hímek énekelnek, a versenyen csak egy évnél fiatalabb madarak vehettek részt.

– Csak zárt csőrrel szabad, hogy énekeljenek, mert ha kinyitják, akkor már nincs meg a hangzás, egyszerűen fals – mondta Kaizer István kanáribíró.

A madarak éneke különleges etetéssel fejleszthető. Tenyésztésükkel harmincan foglalkoznak Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!