2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Hihetetlen! Belülről kezdett égni egy fa Siófokon

Hír TV

2020. augusztus 6., csütörtök 20:36

Egy fűzfa belsejéből egyszer csak ömleni kezdett a füst Siófokon, az Aranyparton. A növény törzse és gyökere is csak úgy okádta a fehér anyagot. A tűzoltók megállapították, hogy korhadt a belseje, ezért jobbnak látták kivágni a fát.

A siófoki tűzoltókat egy ritkán előforduló, ám nem veszélytelen esethez is riasztották a minap. Egy odvas fűzfa belsejében keletkezett tűz Siófokon, a Csúszda utca végén, közel a szabadstrandhoz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nappal keletkezett a tűz, így a közelben dolgozók azonnal reagálni tudtak a meglepő jelenségre. Többen pedig le is fotózták a nem mindennapi látványt.

 A siófoki hivatásos tűzoltók megpróbálták eloltani a fa belsejében lévő tüzet, de mivel annyira korhadt volt a fűzfa, és már meg is volt dőlve, ezért a további károkozás elkerülése érdekében a kivágás mellett döntöttek

– mondta a likeBalatonnak Török Sándor tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Mivel a fa a büfésor előtt állt, ezért a közeli épületek és a közlekedők biztonsága érdekében fentről kezdték el ledarabolni ágait a tűzoltók, majd ezután következett az izzó részek eltávolítása.

Nem lehet fényt deríteni a tűz keletkezésének okáról. Akkorra már a déli partot megtépázó vihar is elmúlt, tehát nem a villám csapott a fába. Szakemberek szerint egy ilyen száraz, korhadt növény esetében nem kell sok hőforrás, hogy meggyulladjon.

Egy éve egyébként Barcs külterületén a 6-os főút mentén történt hasonló eset, amikor egy kocsányos tölgy belseje égett. Akkor a környék egyik nevezetessége, a legendás betyár, Patkó Bandi fája esett áldozatul a tűznek.

Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 

Likebalaton.hu