2019. szeptember 21.,
szombat, Máté, Mirella napja

Gyerekek vették birtokba a szegedi rendőség épületét

2014. május 1., csütörtök 11:02, frissítve: csütörtök 13:00

Nyílt napot tartottak szerdán a Szegedi Rendőrkapitányságon. Az érdeklődők a többi között kutyás bemutatón vehettek részt, rendőrautókba ülhettek be, de megismerkedhettek a bűnügyi technikai munkával is.

Gyermekek vették birtokba a szegedi rendőrség épületét, ahol megismerkedhettek azzal, hogy hogyan kell szakszerűen ujjlenyomatokat készíteni, bűn- és baleset megelőzési előadásokon vehettek részt, és megnézhették, hogy hol folynak a kihallgatások. A fiúk közül természetesen a legtöbben a fegyverekre voltak kíváncsiak.

A fegyverek mellett a fiúkat főleg a rendőrségi járművek érdekelték. Miután közelről megnézhették az autókat, motorokat többen azt mondták rendőrök akarnak lenni.

A kutyás bemutatók sem hiányozhattak a programból, az udvaron robbanószer keresési gyakorlatot, és egy körözött férfi elfogását is megnézhették a gyermekek, de a kötélhúzás sem hiányzott a programból.

A program célja az volt, hogy a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közvetlen közelről megismerhessék a rendőrök munkáját és, hogy a gyerekek ne féljenek a rendőröktől. „Nyilván közvetlen kommunikáció zajlik, nyilván a standokon és a különböző megtekinthető helyeken közvetlen kommunikációban mondjuk el a gyerekeknek azokról a helyekről a tudnivalókat, kérdezhetnek vissza, tehát egy közvetlen kontakt zajlik ezzel mintegy csökkentve a távolságot a rendőrség és a lakosság illetve nyilván a felnövekvő nemzedék között” – nyilatkozta Virágné Nagy Angelika a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály századosa.


A pedagógusok szerint egy-egy ilyen program meghatározhatja a gyermek továbbtanulását is. „Szerintem óriási példaképet állít a körülöttem álló osztályomba tartozó gyerekek és más iskolából ideérkező gyerekek is mondták ott nekem felnőttnek, hogy ők biztosan rendőrök szeretnének lenni” – mondta Salemné Pálfi Ildikó, a szegedi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógiai tanára.

A gyerekek a bemutatók mellett KRESZ-tesztlapokat tölthettek ki, és és kerékpáros ügyességi versenyen is szerepelhettek.

Forrás: Hír TV