2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

Fekete színészek játsszák az őshonos, szőke svédeket egy történelmi filmben

A Svédország története című műsor egy tíz részesre tervezett dráma-dokumentumfilm, melyet idén ősszel kezdenek sugározni, és a tervek szerint Svédország történetét mutatják be a jégkorszaktól napjainkig. Uppsalából Bugnyár Zoltán tudósított.

  • Fekete színészek játsszák az őshonos, szőke svédeket egy történelmi filmben

A történelmet a győztesek írják, úgy tűnik, Svédországban jelenleg a BLM és más divatos ideológiák állnak győzelemre. Ez köszön vissza a Svédország története című nagyszabású tévésorozatból, ami az ország történelmét dolgozza fel a jégkorszaktól kezdődően és aminek őszre tervezik a bemutatást. Furcsa módon színesbőrű színészek is játszanak a dramatizált dokumentumfilm sorozatban, legalábbis a sorozat előzeteséből ez derül ki.

Az eredeti művet Herman Lindqvist írta, a 11 kötetes alkotásban természetesen nem szerepelnek afro-svédek.

A filmsorozatban feketebőrű színészek jelenléte azon a baloldali ideológián alapul, hogy az őssvédek nem szőkék és fehérbőrűek, hanem sötétebbek voltak, ugyanakkor ezt az állítás semmilyen tudományos tény nem támasztja alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!