2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Színes

Ez őrület, még csak hasonló sem volt soha Magyarországon!

Volt már olyan, hogy összegyűlt sok zenész egy nagy, közös zajongásra. De olyan még nem, hogy mindezt egy óriásszínpadon tegyék meg. Innentől kezdve viszont ez is pipa!

  • Ez őrület, még csak hasonló sem volt soha Magyarországon!

Korábban még senki nem vágott bele, hogy egy három szintes, 540 négyzetméteres színpadra állíthasson fel 150 zenészt. Augusztus 6-ikán Dunaújvárosban megtörtént, a rockzenei flashmobjairól ismert CityRocks ezúttal egy valódi koncertélményt varázsolt a közönségnek.

A színpadrendszernek már a megjelenése is letaglózó volt. Magyarországon jelen pillanatban nincs ennél nagyobb szerkezet. A közönség is érezte ezt, az ámulat tapintható volt.

De mindez sokadlagos, hiszen a lényeg az volt, hogy milyen energiák áramlanak a fellépők és a nézők-hallgatók között. Nos, nyugodtan elmondhatjuk: frenetikus élmény volt!

A színpadon a legfiatalabb zenész 7, a legidősebb 73 éves volt, és ahogyan mindenki, úgy ők is remekül megtanulták az egyébként nehéz, összesen 20 számból álló, kétórás műsort.

A csaknem 40 énekes eszeveszett hangulatot teremtett, a gitárosok, basszisták, taiko dobosok mindent beleadva zúztak, a gyermekkórus tovább fokozta a már szinte fokozhatatlant, a közönség pedig vevő volt minden egyes hangra: egyetlen nagy, közös szívdobbanás volt az este!

A műsor a rocktörténet igazi klasszikusaiból állt. Egyebek mellett felcsendült - mit felcsendült: feldübörgött! - Billy Idol, a The White Stripes, a Depeche Mode, a Metallica, a Green Day, a Nirvana, a Black Sabbath és a Pink Floyd egy-egy dala, a magyar vonalat pedig a Bikini, az Ocho Macho, a Tankcsapda, a Republic és a Quimby képviselte.

És a közönség! Igazi családi program volt, ami egy monstre rock-koncert esetében nem megszokott. Mert bár eljöttek a hajukat rázó kemény rockerek is, de nagyjából 6-8 ezres publikum soraiban nagyon sok kisgyerekes szülőt, középkorú vagy éppen igazi veterán örökifjakat is lehetett látni. Hogy sosem felejtik el ezt az estét, az biztos!

 Nem ez volt az utolsó nagykoncert a CityRocks-tól. Egyelőre még nincsenek közölhető részletek, de a szervezők nem állnak le: pontosan tudják, hogy ezt másoknak is látnia, hallania kell!

Fotó: cityrocks.eu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!