2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:45

Színes

Ez az öt dolog tilos, ha hotelbe mész

Még a legtisztábbnak tűnő szállodákban is kerüld a következőket! Megmutatjuk, mi az, ami szigorúan tilos, ha jót akarsz magadnak!

  • Ez az öt dolog tilos, ha hotelbe mész

Naivan azt hihetnénk, egy szállodai szoba olyan tiszta, hogy pontosan úgy viselkedhetünk benne, mint otthon. Van azonban pár jótanács, amit nem árt, ha megfogadunk. Videóiban ezeket gyűjtötte egy csokorba egy amerikai TikTok-felhasználó, Evangeline, aki hosszú ideje dolgozik hotelokban, így pontosan tudja, miről beszél. Az ő tippjeiből válogattunk.

Ezeket kerüld el, ha hotelben szállsz meg!

 

1. Hozzá ne nyúlj a távirányítóhoz takarítás nélkül!

Első használat előtt takarítsd le a távirányítót! Lássuk be, ez egy olyan használati tárgy, amit otthon is rengeteget használunk, mégis ritkán tisztítjuk le. Gondoljunk bele, egy hotelben hányan tapicskolják össze! Legyen nálunk legalább egy nedves törlőkendő, amivel átszaladhatunk rajta, mielőtt használnánk.

2. Ne igyál a poharakból!

A hotelszobákba szinte mindig készítenek be üvegpoharakat. Evangeline tanácsa szerint ezeket mindenképp érdemes elmosni első használat előtt.

3. Szabadulj meg a takarótól!

A bevetett ágyak gyakran le vannak takarva valamilyen pléddel vagy plusz dísztakaróval. Ezekről azonban tudni kell, hogy jóval ritkábban mossák ki őket, ami miatt Evangeline például azonnal leszedi őket, ahogy belép a szobába. Még ruhában sem ül rájuk, így nem árt, ha mi is hasonlóképp teszünk!

4. Soha ne sétálj a szobában mezítláb!

Felejtds el, hogy mezítláb flangálsz a szobában, főleg, ha szőnyeg van leterítve vagy padlószőnyeges a szoba. Mindig legyen rajtad papucs! Ehhez kapcsolódik: a zuhanyzót sem érdemes mezítláb használni.

5. Mosdókesztyű? Még véletlenül se!

Ugyancsak higiéniai okokra hivatkozva javasolja a sokat látott hotel-alkalmazott: ne használd a fürdőbe kitett mosdókesztyűket! A törölközőket használhatod, de a mosdókesztyűket vagy mosdószivacsokat nem.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő adásban égeti a gázt egy orosz férfi

Élő adásban égeti a gázt egy orosz férfi

Célja, hogy az olcsó orosz energiaárakkal görbe tükröt mutasson a nyugati világnak. A férfi gázszámlája ugyanis alig magasabb 1,4 eurónál, ami körülbelül 580 forintnak megfelelő összeg havonta.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!