2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Színes

Elmozdult a mélypontról a Balaton vízállása

A szeptemberben hullott csapadék jó ideig nem éreztette hatását a Balaton vízszintjében, ahogy a kiszáradt földeken sem. Hétfőn már csak 67 centiméteres volt a tó átlagos vízállása (120 centiméter az üzemi vízszintmaximum), amit követően megtört a nyarat végig kísérő csökkenő tendencia. Végre emelkedésnek indult, vasárnapig három centimétert nőtt a Balaton átlagos vízszintje.

  • Elmozdult a mélypontról a Balaton vízállása

Nyáron rendkívüli aszály pusztított Magyarországon. A Balaton vízszintcsökkenése még szeptemberben is folytatódott, további 4 centiméternyit apadva 26-ig – írta meg a vízügy adataira hivatkozva a hirbalaton.hu.

 Azóta az esőzéseknek köszönhetően a tó megindult vízszintemelkedése mellett folytatódik a talaj őszi feltöltődése is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) agrometeorológiai elemzéséből.

A mezőgazdasági aszály mindenütt megszűnt az országban, a talajok felső 20 centiméteres rétege jellemzően telített vagy ahhoz közeli állapotban van, és egyre több nedvesség tud az alsóbb rétegekbe is leszivárogni. 

A középső (0–50 centiméteres) talajréteg nedvességviszonyai is kielégítőek, az alsóbb (50–100 centiméteres) rétegek viszont még sokfelé meglehetősen szárazak – részletezték.

Az eddigi esőknek köszönhetően a talajok kellően átnedvesedtek, így egységesen, szépen fejlődik a repce, és az őszi kalászosok vetése is jó magágyba történhet – írta az OMSZ.

Fotó: Pecaverzum

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!