2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elkezdődött az EFOTT Velencén

Hír TV

2018. július 11., szerda 21:57, frissítve: szerda 22:44

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját 43. alkalommal rendezik meg, vasárnapig több, mint 100 előadó várja a fesztiválozókat.

Megnyitottak a 43. EFOTT kapui Velencén. Vasárnapig több mint 100 fellépő szórakoztatja a látogatókat az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján. A rendezvény házigazdája idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

A közvetlenül a Velencei-tó partján tartott fesztiválra évről évre többen érkeznek, és egyre nagyobb területen rendezik meg. Idén már 20 hektáron várják a látogatókat.

„A diákbérletek számát az elmúlt négy évben 30%-kal megnöveltük, és hogy ha az össz fesztivál létszámot nézzük, egy kistelepülésnyivel többen vagyunk, és hogy ha a mostani fesztivált nézzük az elővételes jegyet alapján, már többen vagyunk, mint amennyivel tavaly ilyenkor számolhattunk. Ami a fesztivál területét illeti körülbelül az elmúlt négy évben megmásfélszereződött” - mondta el a HÖOK elnöke, Gulyás Tibor.

Több újdonsággal is lehet találkozni a fesztiválon, idén például már négy koncerten is lesznek jeltolmácsok, és bevezettek egy új applikációt is, amit egyetemisták, egy verseny keretében fejlesztettek ki.

„Olyan egyedi funkciók kerültek kialakításra, mint például a különféle tájékozódást segítő, ételkereső funkciók, vagy egyáltalán az a funkció, amivel az összes programot átláthatóan lehet elmenteni magamnak, és láthatom vele, hogy milyen program, hogyan következik, amiket bejelöltem” - mondta Maszlavér Gábor, fesztiváligazgató.

A házigazda szerepét idén az ELTE vállalta, ami azt jelenti, hogy az egyetem a fesztivál programjainak kialakításában is aktív szerepet vállalt. Az ELTE segítségével például családbarát helyszínt is létrehoztak.

„A tanítóképző területéről diákok, hallgatók, szakképzett oktatók vállalják a gyerekek felügyeletét, vállalnak mindenféle foglalkozásokat, tehát itt nemcsak a hallgatók, hanem családok is egész napos programokat tudnak találni. Ezen kívül vagy egy másik helyszínünk, az úgynevezett műveltető” - mondta Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

Tavalyhoz képest idén kétszer annyit költöttek a programokra, fellép például a brit Jessie J és John Newman, az ausztrál Dub FX és a belga Lost Frequencies.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!