2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Egyre kevesebb a szabadstrand a Balatonnál

2017. június 11., vasárnap 10:19, frissítve: vasárnap 10:37

Fogynak a szabadstrandok a Balaton körül. A tónál csaknem száz strand működik, jelenleg körülbelül 40 százalékuk ingyenes. Balatonföldváron éppen július 1-jétől teszik fizetőssé az egyiket. Eközben az északi parton új jegytípust vezetnek be, Fövenyesen és Badacsonytomajon már lehet gasztrojegyet is váltani azoknak, akik nem fürödni, csak enni akarnak valamelyik strandon.

Nyolcszáz forintba kerül egy felnőtt belépő július 1-jétől a balatonföldvári keleti strandon. A helyi lakosoknak és az üdülőtulajdonosoknak azonban lesz kedvezmény, és a város másik két strandja továbbra sem lesz fizetős.


„Most a képviselő-testület úgy döntött, hogy mivel 6 éven belül kétszer újítottuk már föl, bővítettük és minőségi szolgáltatásokat építettünk ki ezen a strandon, hogy innentől kezdve nem a helyi adófizetők pénzéből, hanem külső forrásból fogjuk finanszírozni a fenntartását és a működtetését” – ismertette Balatonföldvár fideszes polgármestere, Holovits Huba.

Az északi parton található fövenyesi strandra 500 forint a belépő. Mostantól azonban lehet az összeg feléért gasztrojegyet is venni, ha csak enni akar valaki bemenni.  

„Akik vitorlással vagy autóval megérkeznek, és szeretnének egy ilyen környezetben enni, ugye ez egy tengerparton nem lehet probléma, a Balaton-parton van egy speciális helyzet, ugye körbe vannak zárva a strandok, és csak pénzért lehet bejönni. Viszont tényleg, hogy az ember itt tudjon enni, a gasztrojegy megoldja” – Nagy Attila, a fövényesi Kalóz Büfé tulajdonosa.

Ilyen jegyet Badacsonytomajon is lehet váltani. A belépő így csak néhány órára érvényes, és távozáskor igazolni kell azt is, hogy tényleg fogyasztottunk. Az ötletgazda büfétulajdonos reméli, hogy a rendszer beválik, és több strandon is bevezetik majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!