2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Egy orka és egy csukabálna után egy beluga is a Szajnába tévedt

Egy sarki vizeken honos beluga, más néven fehér delfin tévedt a Szajnába, amely Franciaország északi részén ömlik a tengerbe.

  •  Egy orka és egy csukabálna után egy beluga is a Szajnába tévedt

A normandiai hatóságok közölték, hogy megpróbálják felmérni a tájidegen tengeri emlős egészségi állapotát, és felszólították az embereket, hogy ne próbálják megközelíteni a ritka állatot, mert az ember közelsége súlyos következményekkel járó stresszt okozhat neki. A belugák általában sarkvidéki vagy szubarktikus vizekben élnek, de előfordulnak a kanadai Szent Lőrinc-folyó torkolatában is.

Megesik, hogy néha délebbre tévednek, és időlegesen képesek túlélni édesvízben is. Májusban egy csordától eltévedt kardszárnyú delfin, más néven gyilkos bálna vagy orka úszott fel több tíz kilométerre a Szajnán. Az állat beteg volt, és elpusztult, még mielőtt visszaterelhették volna a tengerbe. Júniusban egy másik cetfélét, egy 10 méteresnek vélt csukabálnát láttak a Szajnában, a Párizst a tengerrel összekötő forgalmas víziúton.

Fotó: WIKIMEDIA COMMONS

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!