2018. április 21.,
szombat, Konrád napja

°

Beszélő kutyagumigyűjtőkkel óvják Pécset

2014. január 5., vasárnap 17:54, frissítve: vasárnap 18:29

Beszélő kutyapiszokgyűjtőket helyezett el egy civil szervezet Pécs parkjaiban. Amikor a gazdák beteszik a kutyagumit, ismert hangok köszönik meg a segítséget.

„Környezetünk tisztasága közös érdek. Hajrá, pécsi kutyások" – ilyen és ehhez hasonló mondatokat mond a beszélő kutyagumigyűjtő, ha a gazda a tárolóba teszi kedvence piszkát.

A civil szervezet eredetileg kutyafuttató-bővítésre nyert pénzt, de technikai okok miatt nem tudta megvalósítani. Beszélő gyűjtők viszont még nincsenek az országban. Ismert kutyatulajdonosok szólalnak meg egy fotocellás hangegység segítségével a kéz mozgását érzékelve. Pécsett korábban több hagyományos gyűjtőt is kihelyeztek, de azokat rövid idő alatt ellopták.


– Bízom benne, hogy azért az emberek picit jobb érzésűek. Hogy amit másvalaki azért helyez ki, hogy jó legyen, szép legyen hasznos legyen, azt nem kéne mindjárt tönkretenni. Én optimista vagyok – mondta a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Egyesület elnöke, Korner Zsuzsanna.

Az egyesület két beszélő gyűjtőt tett ki, egy-egy darab nyolcvanötezer forintba került. Kedvező tapasztalatok esetén továbbiak vásárlását tervezik.

Forrás: Hír TV