2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:55

Színes

Az ország legjobb tűzoltói versenyeztek egymással

Az ország legjobb tűzoltói versenyeztek egymással a komáromi monostori erődben. A 3 napos szakmai vetélkedő a szerdai elméleti feladatok után az összetett gyakorlattal folytatódott. Az életmentési feladatok közül az egyik legnehezebb szituáció az volt, amikor egy kigyulladt harci helikopterből kellett kimenteni a pilótát a csapatoknak.

Egy súlyos baleset helyszínére érkeztek a tűzoltók, egy autó ütközött a fának. A feladat bonyolult és minden apróságra figyelni kell, ez komoly szakmai tudást igényel. „Ez egy nagyon összetett dolog, nagyon sok mindenre oda kell figyelniük, hogy további sérülés ne keletkezzen a személyekben, illetve fontos a jármű stabilitása. Rögzíteni kell, nehogy elboruljon, áramtalanítani kell, ezekre mind oda kell figyelni” – mondta Kirov Attila versenybíró.

A gyakorlatok szinte tökéletesen szimulálnak egy-egy valós balesetet vagy katasztrófahelyzetet. „Itt a szakmát kell megmutatni, a szakmai felkészültséget a kollégáknak, de mindenképpen az életszerű helyzeteket szeretnénk bemutatni, a feladatokat is úgy állítottuk össze, mind a csapatverseny és az egyéni versenyzőknek, amikkel találkozhatnak a mindennapokban, de természetesen magasabb szinten próbáljuk előcsalni belőlük a tudást” – közölte Fülep Zoltán tűzoltósági főosztályvezető.


A döntőben az ország 19 legjobb tűzoltócsapata mérheti össze tudását. Az oroszlányiak is bejutottak, és most is jól teljesítettek. „Egyik legnehezebb az utolsó feladat volt, egy harci helikopter zuhant le, egy személy a légi járműben rekedt, ennek a mentése volt a fő cél, valamint a tűzoltás. Külön veszélyforrás volt, hogy a helikopter rakétákkal és lőszerekkel volt ellátva” – mondta Czupár Tamás tűzoltó.

A kilencedik országos tűzoltóverseny pénteken az egyéni számokkal fejeződik be a komáromi monostori erődben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton, így már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!