2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Anna-bál: idén is tutira mennek

2016. július 8., péntek 10:53, frissítve: péntek 10:53

Július 23-án tartják idén az Anna-bált Balatonfüreden. A rendezvényen szabadtéri koncerteket adnak az operaház művészei, prímásversenyt szerveznek, és megtartják a zenés szívhalászatot is.

A Magyar Állami Népi Együttes is zenél a 191. füredi Anna-bál kísérő rendezvényén, az Anna Fesztiválon. A bált ezúttal is az operaház balettművészeinek tánca nyitja meg, az operagála repertoárja népszerű dallamokból áll majd.

„Idén is tutira megyünk, hogy ezzel a szlenggel éljek, tehát nem fogunk senkit a kortárs zenével megismertetni, nem ez a fontos itt, ez egy historizáló közeg, ebbe olyan zenék illenek, amelyek adott esetben abban a korban születtek és váltak népszerűvé” – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A bálozó hölgyek sorszámozott herendi porcelánszívet kapnak, a szívek festése minden évben más. „Mindig próbálunk egy kicsit a Balatonhoz kapcsolódni, föltesszük a kérdést, hogy a Balatonról mi jut az emberek eszébe, de nem mondják azt, hogy hal. És akkor nagyon sokan mondják azt, hogy kagyló, és ebben az évben úgy döntöttünk, hogy a kagyló belsejét próbáljuk megidézni az Anna-báli szíveken” – magyarázta Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatója.

Tavaly az akkor 18 éves balatonfüredi Boór Bettina lett a bál szépe. „Rengeteg rendezvényen képviselhettem városunkat, mint például a férfikézilabda-kupadöntő, ahol én adhattam át a díjakat, ez nagyon megtisztelő volt” – mesélte a 190. Anna-bál szépe.

Az Anna-bálra szóló jegyek 70 ezer, illetve 55 ezer forintba kerülnek. A 25 ezer forintos sétálójegy újdonságnak számít.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!