2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Színes

A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába

A klímaváltozás elleni küzdelem erőfeszítéseit állítják idén a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába, természettudományokat oktató tanárok és diákok fogják megnyomni a híres kristálygömb gombját, és visszaszámolni az új évre.

  • A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába

"Az új év kezdeten visszatekintünk és elgondolkodunk az elmúlt év meghatározó témáiról, és reményt, ösztönzést keresve előre tekintünk" - közölte Tim Tompkins, a Times Square Szövetség elnöke a tervek ismertetésekor.

"A meghívott vendégek azon dolgoznak, hogy ezt a globális problémát a tudomány segítségével megoldják" - tette hozzá.

Köztük van Jared Fox, egy washingtoni iskola oktatója és két diákja, akik a tiszta levegőéért és a környezet zöldítéséért dolgoznak. Egy bronxi iskola képviselői adománygyűjtő sétákat szerveznek olyan térségek megsegítésére, ahol nincs tiszta víz.

A fiatal klímaaktivisták tevékenysége idén került előtérbe a diákok világméretű klímasztrájkjaival. 2019 azonban csalódást is jelentett számukra, mivel a Trump-kormányzat elindította az Egyesült Államok kivonulásának folyamatát a párizsi klímaegyezményből.

Az idei Times Square-i szilveszteri partin olyan előadók és együttesek szórakoztatják majd a közönséget, mint Post Malone, a BTS k-popegyüttes, Sam Hunt countryzenész és Alanis Morissette.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!