2020. február 26.,
szerda, Géza napja

A klímaváltozás elleni harcot állítják a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába

MTI

2019. december 29., vasárnap 15:57

A klímaváltozás elleni küzdelem erőfeszítéseit állítják idén a New York-i Times Square újévi ünnepségének középpontjába, természettudományokat oktató tanárok és diákok fogják megnyomni a híres kristálygömb gombját, és visszaszámolni az új évre.

"Az új év kezdeten visszatekintünk és elgondolkodunk az elmúlt év meghatározó témáiról, és reményt, ösztönzést keresve előre tekintünk" - közölte Tim Tompkins, a Times Square Szövetség elnöke a tervek ismertetésekor.

"A meghívott vendégek azon dolgoznak, hogy ezt a globális problémát a tudomány segítségével megoldják" - tette hozzá.

Köztük van Jared Fox, egy washingtoni iskola oktatója és két diákja, akik a tiszta levegőéért és a környezet zöldítéséért dolgoznak. Egy bronxi iskola képviselői adománygyűjtő sétákat szerveznek olyan térségek megsegítésére, ahol nincs tiszta víz.

A fiatal klímaaktivisták tevékenysége idén került előtérbe a diákok világméretű klímasztrájkjaival. 2019 azonban csalódást is jelentett számukra, mivel a Trump-kormányzat elindította az Egyesült Államok kivonulásának folyamatát a párizsi klímaegyezményből.

Az idei Times Square-i szilveszteri partin olyan előadók és együttesek szórakoztatják majd a közönséget, mint Post Malone, a BTS k-popegyüttes, Sam Hunt countryzenész és Alanis Morissette.

 

MTI