2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Színes

A Kifli.hu Piac bemutatja: Észak-Magyarország kincsei

A Kifli.hu észak-magyarországi partnereinek számát 50%-kal növelte, az innen származó termékek száma pedig több mint 100%-kal emelkedett. Ahogy Peter Klekner, a vállalat CEO-ja fogalmazott: “Kiemelten fontos ügy számunkra, hogy valamennyi magyarországi tájegység felvonultathassa kiválóságait, így ismerhessék meg az emberek bármely régió ízeit egyre több helyről országszerte.”

Kifli.hu vásárlói mostantól 35 északi kézműves termelő termékei között válogathatnak, hogy utazás nélkül a hét bármely napján megkóstolhassák a régió különlegességeit. A Piac folyamatos bővülésével a Kifli.hu a kis, családi vállalkozásoknak szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy frissen szedett terményeiket és kézzel készített termékeiket újabb érdeklődők felé juttassák el, ezzel is támogatva a hazai kistermelőket. A kínálatban a zamatos hazai paradicsomok, tejtermékek, lekvárok és friss saláták mellett további izgalmas, új, minőségi termékek is helyet kapnak.

Tudtad, hogy Észak-Magyarország kiemelkedő erdei gomba lelőhely?

A legnépszerűbb gombafélén, a csiperkegombán túl számos mennyei gombafajjal kényeztet még bennünket a természet. A kizárólag erdőkben, szabad úton termő gombafélék közül a vargánya, a rókagomba vagy a szarvasgomba is a hazai gasztronómia ékköveinek alapeleme, amelyek kifejezetten kedvelik az északi klímát. Felhasználási módjukat tekintve a krémlevesektől kezdve a savanyúságokon át széles spektrumon mozognak. A Kifli.hu beszállító partnerei több Michelin-csillagos étterem után most már vásárlói számára is elérhetővé tette ezeket a különlegességeket.

A Zsabi Gomba vezetője, Zsabojedov Pjotr Petrovics a NÉBIH által regisztrált gomba-szakellenőr: “Vállalkozásunkat közel kilenc éve indítottuk. Hobbinak indult az erdei gombák gyűjtése, de mára már annyira kinőttük magunkat, hogy számos étteremmel dolgozunk együtt, köztük Michelin csillagosokkal is, Budapesten és vidéken.”

Természetes pre- és probiotikum - a tested meg fogja köszönni!

Szervezetünket, beleértve az emésztőrendszert is, ajánlott pre- és probiotikumokkal ellátni. Az anyatermészet erre is megadja nekünk a lehetőséget: fogyasszunk több kecsketejből készült terméket! A kecsketej számos kedvező tulajdonságot hordoz: könnyen emészthető energia- és fehérjeforrás, magas A vitamin, vas, kalcium, kálium, magnézium, cink, szelén, foszfor tartalma, nagyarányú esszenciális zsírsav tartalma miatt teljes értékű táplálék. A magaslati éghajlaton élő kecskék tejéből készülő ételek legjavát hozza el a Kifli.hu termékpaletta.

A chili 50 árnyalata - nem csak csíp!

A kommersz chiliken túl, egy minőségi chili képes számos egyéb ízkalandra is kalauzolni. Lehet édes, mézes vagy akár fanyar - attól függően, hol kell, hogy bedobja magát és magját! Bár automatikusan déli növénynek hisszük, a chili meglepően sokféle fajtáját hozta el a Kifli.hu Észak-Magyarországról.

Ennél is több észak-magyarországi gasztronómiai élményt kínál látogatóinak a Kifli.hu, köztük ízletes kézműves lekvárokat és szószokat, vagy például alternatív tejtermékeket is. A Kifli.hu missziója, hogy az itthoni manufaktúrák bevonásával támogassa a kistermelőket, ezáltal csökkentve ökológiai lábnyomunkat. Ahogy a Kifli.hu mottója is szól: Jól enni és jól élni. - fenntarthatóan, a gasztronómiai színvonalat is magasra téve.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Jónak ítélték a balatoni szezont a turisztikai szakemberek

A Balatonhoz érkező vendégek fogyasztási szokásai is megváltoztak az elmúlt néhány évben, a mennyiségtől a minőség felé. 2021. szeptember 15.

Rovarfogó növények napja a szegedi füvészkertben

Vasárnap rendezik a rovarfogó növények napját a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. 2021. szeptember 13.

Justin Biebert és Olivia Rodrigót is díjazták az MTV VMA-gálán

Justin Bieber lett az év előadója és Olivia Rodrigo is több díjat vehetett át a Music Television (MTV) videós zenei gáláján vasárnap este New Yorkban. 2021. szeptember 13.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!