2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Színes

A fertődi Eszterházy-kastély pünkösd előtt nyitotta meg a rózsakertjét a látogatók előtt

Pünkösd előtt megnyitotta kapuit a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje, amely több mint 100 éve alapítottak. A szemet gyönyörködtető kertben több tízezer rózsa pompázik ebben az időszakban, köztük számos különleges fajtát is megcsodálhatnak a látogatók.

  • A fertődi Eszterházy-kastély pünkösd előtt nyitotta meg a rózsakertjét a látogatók előtt

A hagyományoknak megfelelően a fertődi Eszterházy-kastély pünkösd előtt nyitotta meg a rózsakertjét a látogatók előtt.

A rózsakertnek évről évre egyre több látogatója van. Vannak olyan fiatalok is, akik minden évben ellátogatnak megcsodálni az épp nyíló rózsákat.

A rózsakertet 1902-ben kezdte kiépíteni Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő és 1908-ra készült el. A II. világháborúban kipusztultak a rózsák, egyedül a pavilon maradt meg épen. A rózsakertet 2015-ben állították vissza korabeli fényképek és leírások alapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Indul a Diósgyőrfeszt!

Indul a Diósgyőrfeszt!

Június 2-án és 3-án zajlik Miskolc új fesztiválja, a Diósgyőrfeszt, amely egy igazán rendhagyó és exkluzív helyszínen, a DVTK Stadionban kerül megrendezésre. A kétnapos eseményen a legnagyobb hazai sztárok koncertjén és egy világsztár DJ zenéjére bulizhatunk esténként, de napközben is számos érdekes program várja majd a fesztiválozókat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!