2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

5000 lóerő, több mint száz decibel, és elképesztő hangulat

16. alkalommal rendezték meg a Traktorhúzó Európa Kupa és Amatőr Traktorhúzó Versenyt Hajdúböszörményben. Idén öt kategóriában indítottak futamot, amelyre több mint 30 versenyző érkezett szerte Európából. A traktorhúzás az Egyesült Államokból indult el a '70-es években, mára pedig egyre nagyobb teret hódít az öreg kontinensen is.

  • 5000 lóerő, több mint száz decibel, és elképesztő hangulat

5000 lóerő, több mint száz decibel, és elképesztő hangulat uralkodott a Hajdúböszörményi versenypályán A 16. alkalommal megrendezett Traktorhúzó kupán öt kategóriában mérhették össze tudásukat az amatőr hazai és a profi nemzetközi versenyzők. A traktorhúzás itthon még gyermekcipőben jár, Skandináviában és több nyugat-európai országban azonban már profi szinten űzik a sportágat.

„A hajdúböszörményi traktorhúzásnak 16 éves hagyománya van. 7 éve pedig, ez fontos dátum, bekapcsolódtunk az Európai Traktorhúzó Szövetség munkájába és európai kupafutamokat is szervezünk. Ez azért fontos, mert mind színvonalában, mind az ideérkező versenyzők tekintetében egy nagyszerű minőséget és egy nagyon látványos traktor pullingot tudunk mutatni” – mondta Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke.

A verseny csúcspontját az egyik olasz versenyistálló biztosította. Amerikai gyártmányú versenytraktorjuk felépítésben és erőben is kiemelkedett a mezőnyből. A 4 és fél tonnás, 12000 lóerős szörnyeteg játszi könnyedséggel húzta el a több tíz tonnás súlypadot. A traktornak az étvágya sem kevés, 100 méteren több mint 50 liter dízel a fogyasztása.

„A versenyzésen kívül a legfontosabb, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Negyedjére vagyunk itt Magyarországon, mindig örömmel érkezünk ide. A közönség zseniális, a pálya tökéletes, és az időjárás is mindig kedvez nekünk. Szeretjük ezt a versenyt” – mondta Alessandro Rocco, a Team Rocco Power Team versenyzője.

A versenyen szép számmal indultak amatőrök is. A javarészt otthon átalakított traktorok mellett volt aki 600 lóerős Ikarusszal, mások pedig 30 éves Rába vontatóval álltak rajthoz a 16. Hajdúböszörményi Traktorhúzó Európa Kupa és Amatőr Traktorhúzó Versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!